Cizrna s mletým masem

nehodnoceno

Pokud nevíte jak připravit mleté maso, inspirujte se naším receptem.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    720 KCal

    33 %

    30 %

  • Energie

    3012 KJ

    33 %

    30 %

  • Sacharidy

    46,8 g

    53 %

    47 %

  • Vláknina

    46,4 g

    155 %

    155 %

  • Bílkoviny

    54,2 g

    86 %

    80 %

  • Tuky

    26,4 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    4,5 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Ve velké pánvi rozehřejeme olej a cibuli na něm necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso a opečeme ho. Vmícháme do něj protlak a také ho krátce osmahneme.
  2. Papriku omyjeme, očistíme a nakrájíme na kousky. Spolu s propláchnutými fazolkami ji přidáme do pánve.
  3. Směs osolíme, podlijeme vodou, přiklopíme a podusíme doměkka. Pak do ní vmícháme cizrnu a prohřejeme ji. Nakonec pokrm dochutíme pepřem, kmínem a prolisovaným česnekem. Ozdobíme pažitkou a podáváme s pšeničnými tortillami.
Autor:

Podobné recepty

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Tyrolský gröstl

Tato rakouská specialita je skládá z pár surovin.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Pomalu pečená hovězí kýta

Pokud jste opravdoví labužníci, vyzkoušejte tuto pomalu pečenou hovězí kýtu.