Citronové rizoto s hráškem a mátou

Nadýchané rizoto je přesně tím důvodem, proč je třeba načnout bílé víno. Zbytkem si můžete nad plnými talíři připít na zdraví.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vývar přivedeme k varu. Na polovině másla necháme zesklovatět najemno nakrájenou šalotku, pak přidáme rýži, vše promícháme a zalijeme bílým vínem.
  2. Když se víno odvaří, za stálého mícháme přidáváme po naběračkách horký vývar (vždy, když se vyvaří). Později přidáme hrášek a podélně rozkrojené lusky. Rizoto stále mícháme.
  3. Když je rýže měkká na skus, vmícháme zbylé máslo, strouhaný parmazán, dle chuti osolíme a opepříme, přidáme nasekanou mátu a nastrouhanou citronovou kůru.
  4. Podáváme posypané nastrouhaným parmazánem a ozdobené hráškovými výhonky a lístky máty.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    682 KCal

    31 %

    28 %

  • Energie

    2853 KJ

    31 %

    28 %

  • Sacharidy

    54,8 g

    62 %

    55 %

  • Vláknina

    7,8 g

    26 %

    26 %

  • Bílkoviny

    21,6 g

    34 %

    32 %

  • Tuky

    35,0 g

    54 %

    50 %

  • nasycené

    19,8 g

  • trans-mastné

    1,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Mexická rýže s mletým masem

Pestrý „kotlík“ chutí i barviček nabízí tato temperamentní mexická varianta na italské rizoto. Za...

Cizrna s kari a trhaným kuřecím masem

Výživná a chuťově zábavná večeře těží z toho, že kuřecí maso máme rádi snad všichni a cizrna spolu...

Buřty na černém pivu

Klasika pro setkání s přáteli nebo malou rodinnou oslavu je ideální v tom, že nezabere moc času....

Frittata s uzenou rybou

Večeře doslova z jednoho pekáčku vás nadchne svou jednoduchostí a lahodnou chutí, která vyvolá...

Kuřecí řízečky v pivním těstíčku

Zajímavá variace na oblíbený kuřecí řízek vás nadchne. Dává totiž tradičnímu pokrmu docela nový...

Zobrazit více