Ingredience
Postup
- Žloutky oddělíme opatrně od bílků. Bílky dáme vychladit a žloutky smícháme v kotlíku s odváženým cukrem. Do studené vody namočíme plátky želatiny. Citrony a pomeranč namočíme do horké vody, důkladně vydrhneme a opláchneme studenou vodou (pokud máme ovoce z bioprodukce, stačí dobře opláchnout).
- Z jednoho a půl citronu vymačkáme šťávu, zbylou polovinu nakrájíme i s kůrou na dílky. Pomeranč také nakrájíme na dílky nebo na půlměsíčky. Kotlík se žloutkovou směsí dáme do vodní lázně a šleháme nad parou do husté pěny. Postupně do ní přidáme polovinu citronové šťávy a opět šleháme (ale již mimo vodní lázeň) do vychladnutí. Pak přidáme nabobtnanou vymačkanou želatinu a zbylou citronovou šťávu.
- Hmotu přendáme do mísy, kotlík omyjeme, osušíme a vlijeme do něj vychlazené bílky, ze kterých vyšleháme tuhý sníh. Smícháme jej s jogurtem, přidáme do hmoty ze žloutků a vše důkladně promícháme. Potom pěnu rozdělíme do předem vychlazených pohárů, dozdobíme řezy pomeranče a citronu, které osladíme krystalovým cukrem a vše posypeme strouhaným kokosem. Po krátkém vychlazení podáváme.