Chřest s těstovinami a lososem

Tento chřest s těstovinami a lososem je skvělý, protože je rychle hotový, výborně chutná a také moc dobře vypadá.

Obtížnost

Střední

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Zálivka:

Postup

  1. Těstoviny uvaříme v dostatečném množství osolené vody doměkka, scedíme je a necháme okapat.
  2. Lososa okořeníme solí a pepřem. Vložíme na pekáč s pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C asi 10 minut.
  3. Fenykl očistíme a nakrájíme na drobné nudličky. Rukolu a chřest opláchneme vodou. Chřest pak pomocí škrabky nakrájíme na tenké plátky.
  4. Olivový olej, hořčici, čerstvě vymačkanou šťávu z citronu, sůl a pepř promícháme. Připravený dresink smícháme se zeleninou a vařenými těstovinami. Nakonec přidáme na kousky natrhaného pečeného lososa. Před podáváním můžeme dozdobit růžovým pepřem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    487 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2040 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    29,4 g

    33 %

    29 %

  • Vláknina

    21,8 g

    73 %

    73 %

  • Bílkoviny

    20,7 g

    33 %

    30 %

  • Tuky

    26,9 g

    41 %

    38 %

  • nasycené

    2,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Zvěřinová svíčková a bylinkové knedlíčky

Posuňte klasickou svíčkovou na vyšší level.

Grilovaná zelenina s dipem z kozího sýra

Báječný grilovací recept pro ty co neholdují masu.

Kuřecí prsa „caprese“

Šťavnatá kuřecí prsíčka se sýrem a rajčaty, chutnají z grilu báječně.

Grilovaný losos marinovaný v sójové omáčce

Grilovaný losos chutná prostě báječně a s naší marinádou si na něm pochutnáte ještě více.

Grilované avokádo s rajčaty a mangovou omáčkou

Grilovací sezona je tady a grilované avokádo musíte rozhodně ochutnat.