Chilli con carne

Mleté maso je dokonalou ingrediencí, která nejlépe vynikne s rajčatovým protlakem, kořením i fazolemi. Nezapomeňte přidat kousek čokolády pro zajímavější chuť.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 80 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    491 KCal

    22 %

    20 %

  • Energie

    2054 KJ

    22 %

    20 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    10,0 g

    33 %

    33 %

  • Bílkoviny

    37,4 g

    59 %

    55 %

  • Tuky

    22,1 g

    34 %

    32 %

  • nasycené

    9,9 g

  • trans-mastné

    0,9 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Cibuli a česnek oloupeme, nakrájíme nadrobno a ve větším hrnci na rozpáleném oleji opečeme dosklovata. Poté přidáme chilli a římský kmín a necháme rozvonět. Přidáme mleté maso a zprudka ho opečeme. Důkladně mícháme, aby se rozdělily všechny slepené hrudky masa.
  2. Jakmile je maso opečené, přidáme na malé kousky nakrájenou očištěnou papriku, sterilovaná rajčata a protlak. Obsah hrnce podlijeme vývarem, osolíme, promícháme, přiklopíme pokličkou a za občasného míchání dusíme pozvolna asi 50 minut.
  3. Poté přidáme oregano, pepř, čokoládu a scezené fazole a společně ještě asi 10 minut prohřejeme.
  4. Chilli con carne podáváme například s rýží, dle chuti zakápnuté šťávou z limetky a dozdobené na kroužky nakrájenou čerstvou chilli papričkou a lístky koriandru. Servírujeme společně se zakysanou smetanou.
Autor:

Podobné recepty

Perfektní svíčková s karlovarskými knedlíky

Jak název napovídá, na této svíčkové si opravdu pochutnáte.

Losos s bylinkovou krustou

Vyzkoušejte recept, který se hodí nejen na slavnostní příležitosti.

Šunkofleky

Na této klasice si pochutná si celá rodina.

Vepřová panenka s pepřovou omáčkou

Lépe připravenou panenku jste snad ještě nikdy nejedli a pohodlně si ji můžete připravit doma.

Špagety s omáčkou a bazalkovým pestem

S těmito špagetami se budete cítit jako na dovolené v Itálii.