Celerový salát s kuřecími prsíčky
Věděli jste, že celer má protizánětlivé účinky a pomáhá likvidovat záněty v trávicím traktu?
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
414 KCal
19 %
17 %
-
Energie
1730 KJ
19 %
17 %
-
Sacharidy
15,6 g
18 %
16 %
-
Vláknina
3,9 g
13 %
13 %
-
Bílkoviny
31,6 g
50 %
47 %
-
Tuky
24,0 g
37 %
34 %
-
nasycené
1,5 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Celer očistíme, nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a 8 minut povaříme v osolené vodě s octem. Scedíme, necháme vychladnout a ozdobným nožem nakrájíme na kostičky. Oloupanou cibuli nasekáme a nasypeme společně s celerem do mísy.
- Bílý jogurt smícháme se salátovou majonézou, plnotučnou hořčicí a javorovým sirupem. Marinádu osolíme a promícháme s celerem.
- Kuřecí maso omyjeme, nakrájíme na kostky a uvaříme doměkka ve vodě ochucené solí a kari kořením. Potom vodu slijeme a maso necháme vychladnout.
- Papriky omyjeme, očistíme a nakrájíme na proužky. Omyté ředkvičky rozkrojíme na čtvrtky. Lososa překřájíme na menší kousky. Nakrájenou zeleninu přidáme do salátu, lehce promícháme a podle chuti osolíme. Přidáme plátky lososa a salát necháme asi 10 minut v chladnu.