Celerová pomazánka s majonézou

Tato lahodná pomazánka je ideální na rodinné oslavy, na Silvestra nebo jen tak k vínu.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 15 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    121 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    505 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    4,3 g

    5 %

    4 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    2,0 g

    3 %

    3 %

  • Tuky

    9,5 g

    15 %

    14 %

  • nasycené

    0,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Celer, mrkev i cibuli oloupeme. Celer a mrkev nastrouháme najemno, cibuli nasekáme na drobné kostičky.
  2. Připravenou zeleninu nasypeme do mísy. Vmícháme do ní majonézu a jogurt. Osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou.
  3. Pomazánku mažeme na krajíčky tmavého chleba a zdobíme kousky citronu, petrželkou a případně pusinkou majonézy.
Autor:

Podobné recepty

Slaný závin z tvarohového těsta

Upečte pro změnu slanou variantu štrúdlu.

Pikantní plněné hrušky s citronádou

Sladký předkrm, který musíte vyzkoušet.

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.