Carbonada s omáčkou chimichurri

nehodnoceno

Výborný pokrm z hovězí svíčkové.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 30 min

Ingredience

4 PORCE +

Omáčka:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    695 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2907 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    6,1 g

    7 %

    6 %

  • Vláknina

    2,4 g

    8 %

    8 %

  • Bílkoviny

    62,8 g

    100 %

    92 %

  • Tuky

    46,2 g

    71 %

    66 %

  • nasycené

    10,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Maso rozkrojíme na 4 plátky, které lehce pěstí naklepeme. Pak je osolíme, opepříme, potřeme asi polovinou oleje a necháme odležet.
  2. Mezitím si připravíme omáčku. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, vytřepeme dosucha, lístky otrháme a nasekáme. Do mixéru nalijeme olej, přidáme česnek, cibuli, petrželku, oregáno i bazalku a vše dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
  3. V pánvi rozpálíme zbylý olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran. (Bifteky nemusí být úplně propečené.)
  4. Maso rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Ozdobíme snítkou bazalky a kouskem citronu. Jako příloha jsou vhodné smažené hranolky.
Autor:

Podobné recepty

Vepřový karbanátek se sýrem

Nestíháte uvařit? Připravte podle našeho receptu tuto rychlovku.

Roláda z bůčku

Šťavnaté rolády jsou vždycky hvězdami slavnostního rodinného menu. Díky bylinkám se můžete těšit na...

Roštěnky na víně s kořenovou zeleninou

Jste milovníkem masa? Vyzkoušejte tento recept.

Soba nudle s hovězím masem

Po ochutnání tohoto jídla se zamilujete do asijské kuchyně.