Ingredience
Postup
- Maso rozkrojíme na 4 plátky, které lehce pěstí naklepeme. Pak je osolíme, opepříme, potřeme asi polovinou oleje a necháme odležet.
- Mezitím si připravíme omáčku. Česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Petrželku omyjeme, vytřepeme dosucha, lístky otrháme a nasekáme. Do mixéru nalijeme olej, přidáme česnek, cibuli, petrželku, oregáno i bazalku a vše dobře rozmixujeme. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
- V pánvi rozpálíme zbylý olej a plátky masa na něm opečeme z obou stran. (Bifteky nemusí být úplně propečené.)
- Maso rozdělíme na talíře a přelijeme bylinkovou omáčkou. Ozdobíme snítkou bazalky a kouskem citronu. Jako příloha jsou vhodné smažené hranolky.