Candát se žampiony
Kombinace nových brambor, zeleniny, žampionů a rybího masa je naprosto dokonalá.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
394 KCal
18 %
16 %
-
Energie
1650 KJ
18 %
16 %
-
Sacharidy
28,2 g
32 %
28 %
-
Vláknina
7,4 g
25 %
25 %
-
Bílkoviny
43,7 g
69 %
64 %
-
Tuky
10,0 g
15 %
14 %
-
nasycené
5,2 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Brambory dobře omyjeme a rozkrojíme je. Vsypeme je do osolené vroucí vody a uvaříme je téměř doměkka. Scedíme je a necháme okapat.
- Cibule oloupeme, nakrájíme na měsíčky a necháme je zesklovatět na oleji v pánvi. Přidáme očištěné, dle potřeby na menší kousky překrájené žampiony a také je osmahneme. Pak přisypeme rajčátka a brambory. Vše dochutíme solí a pepřem a společně prohřejeme. Pánev odstavíme a do směsi vmícháme rukolu.
- Porce candáta očistíme. Potřeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Chvíli je necháme odležet. Pak je lehce obalíme v hladké mouce.
- Na pánvi rozehřejeme trochu oleje a máslo. Porce ryby zvolna opečeme. Podáváme se zeleninovou směsí.