Ingredience
Postup
- Řepu nastrouháme najemno do mísy. Přisypeme vločky, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián a rozmělněný balkánský sýr. Vše dobře promícháme a necháme odležet asi 30 minut.
- Z hmoty vytvarujeme vyšší placky, které opečeme pozvolna na oleji, z každé strany asi 5 minut. Burgery můžeme také upéct v troubě pod grilem na 200 °C, z každé strany asi 15 minut.
- Dip připravíme ze zakysané smetany, nasekaného kopru, citronové šťávy, trošky cukru, soli a pepře.
- Bulky podélně rozkrojíme a dáme rozpéct na cca 2 minuty do trouby vyhřáté na 200 °C. Na spodní díl housky pak dáme dip, na něj položíme řepovou placku, doplníme plátkem rajčete, salátem, cibulí a přiklopíme vrchním dílem bulky. Takto připravíme zbylé tři Burgery a ihned podáváme.