Burger z řepy s koprovým dipem

Hubnete, ale mate chuť na burger? Vyzkoušejte tento z řepy.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

Ingredience

4 PORCE +

na dip:

Na dokončení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    584 KCal

    27 %

    24 %

  • Energie

    2444 KJ

    27 %

    24 %

  • Sacharidy

    79,1 g

    90 %

    79 %

  • Vláknina

    10,7 g

    36 %

    36 %

  • Bílkoviny

    22,3 g

    35 %

    33 %

  • Tuky

    17,4 g

    27 %

    25 %

  • nasycené

    8,2 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Řepu nastrouháme najemno do mísy. Přisypeme vločky, přidáme vejce, sůl, pepř, tymián a rozmělněný balkánský sýr. Vše dobře promícháme a necháme odležet asi 30 minut.
  2. Z hmoty vytvarujeme vyšší placky, které opečeme pozvolna na oleji, z každé strany asi 5 minut. Burgery můžeme také upéct v troubě pod grilem na 200 °C, z každé strany asi 15 minut.
  3. Dip připravíme ze zakysané smetany, nasekaného kopru, citronové šťávy, trošky cukru, soli a pepře.
  4. Bulky podélně rozkrojíme a dáme rozpéct na cca 2 minuty do trouby vyhřáté na 200 °C. Na spodní díl housky pak dáme dip, na něj položíme řepovou placku, doplníme plátkem rajčete, salátem, cibulí a přiklopíme vrchním dílem bulky. Takto připravíme zbylé tři Burgery a ihned podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Kuře s bramborem, hráškem a chřestem

Skvělý jarní recept se šparglem.

Špagety se špenátem a omáčkou

Máte chuť na italskou kuchyni? Uvařte si špagety s omáčkou podle našeho receptu.

Jarní poke bowl s lososem

Havajská specialita v podobě misky naplněné rýží a dalšími surovinami jako jsou ryby a čerstvá nebo...

Frittata s chřestem, pórkem a ricottou

Připravte si snadnou a zdravou večeři, která pochází z nedaleké Itálie.

Roláda z panenky s karamelizovanými mrkvičkami

Této šťavnaté roládě s rafinovanou náplní neodoláte.