Bublanina s třešněmi

nehodnoceno

Není tradičnějšího letního moučníku, než je tato nadýchaná klasika. Užijte si léto se vším všudy.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

20 PORCE +

Na těsto:

Na náplň a ozdobení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    120 KCal

    5 %

    5 %

  • Energie

    502 KJ

    5 %

    5 %

  • Sacharidy

    21,3 g

    24 %

    21 %

  • Vláknina

    0,5 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    2,4 g

    4 %

    3 %

  • Tuky

    2,9 g

    4 %

    4 %

  • nasycené

    1,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Heru rozpustíme a necháme zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou a po částech ji zapracujeme do vaječné pěny. Nakonec přilijeme rozpuštěný tuk a těsto dobře promícháme.
  2. Třešně omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. (Kompotované třešně scedíme a necháme v cedníku okapat.) Pak je obalíme v hrubé mouce.
  3. Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto do něj nalijeme, rovnoměrně rozetřeme a celý povrch hustě poklademe třešněmi.
  4. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 35-40 minut. Bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme na kousky.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Rozetkový koláč

Vyzkoušejte tento moučník z kynutého těsta.

Tvarohový koláč s mandarinkami

Tento koláč uspokojí vaše chutě na sladké.

Višňový koláč

Tento koláč si rychle oblíbíte.