Bublanina s třešněmi
Není tradičnějšího letního moučníku, než je tato nadýchaná klasika. Užijte si léto se vším všudy.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
120 KCal
5 %
5 %
-
Energie
502 KJ
5 %
5 %
-
Sacharidy
21,3 g
24 %
21 %
-
Vláknina
0,5 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
2,4 g
4 %
3 %
-
Tuky
2,9 g
4 %
4 %
-
nasycené
1,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Heru rozpustíme a necháme zchladnout. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a citronovou kůrou a po částech ji zapracujeme do vaječné pěny. Nakonec přilijeme rozpuštěný tuk a těsto dobře promícháme.
- Třešně omyjeme, osušíme a odstraníme stopky. (Kompotované třešně scedíme a necháme v cedníku okapat.) Pak je obalíme v hrubé mouce.
- Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto do něj nalijeme, rovnoměrně rozetřeme a celý povrch hustě poklademe třešněmi.
- Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 35-40 minut. Bublaninu necháme vychladnout, pocukrujeme a nakrájíme na kousky.