Bublanina s ovocem

Proč se o bublanině říká, že je suchá? Vždyt většina receptů na ni jsou vláčně a šťavnaté díky ovoci, přesně jako tento.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

12 PORCE +

Těsto:

Náplň:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    235 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    984 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    35,0 g

    40 %

    35 %

  • Vláknina

    1,8 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    4,9 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    8,0 g

    12 %

    11 %

  • nasycené

    3,3 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Změklé máslo nakrájíme na menší kousky a utřeme s moučkovým i vanilkovým cukrem a žloutky do pěny. Bílky vyšleháme na pevný sníh.
  2. Obě hmoty lehce promícháme a přidáme prosátou mouku s kypřicím práškem. Nakonec přilijeme mléko a vše zlehka promícháme.
  3. Ovoce očistíme, opláchneme a necháme okapat. Pekáček (25x25 cm) vymažeme tukem a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do pekáčku a povrch uhladíme. Rozložíme na něj očištěné ovoce a posypeme ho cukrem.
  4. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 40 minut. Po upečení necháme vychladnout v pekáčku a pak vyklopíme. Hotovou bublaninu nakrájíme na kousky a pocukrujeme.
Autor:

Podobné recepty

Sladké paštičky

Tento efektní dezert je tak jednoduchý, že se určitě stane vaším favoritem.

Nepečený tvarohový dort s mangovým želé

Chystáte-li rodinnou oslavu, připravte tento krásný a chutný dort.

Pečené koblihy

Domácím koblihám nikdo neodolá.

Rebarborový dort

Z rebarbory opravdu nemusíte péct pouze koláč s drobenkou.

Pistáciový chlebíček

Nejen barevná kombinace, ale i chuť je neodolatelná.