Bramborové taštičky s povidly

Tohle sladké jídlo z receptáře našich babiček milují děti i dospělí. Kombinace perníku a povidel je chuťově naprosto dokonalá!

Obtížnost

Lehké

Vaření 60 min

Ingredience

4 PORCE +

Postup

  1. Vychladlé uvařené brambory oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle do velké mísy, prosejeme na ně mouku, přidáme vejce a špetku soli. Ze všech přísad vypracujeme tuhé těsto.
  2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát o tloušťce 3 mm, který nakrájíme na čtverečky 4x4 cm. Doprostřed dáme lžičku povidel, protilehlé rohy těsta přehneme přes náplň a kraje dobře stiskneme, aby povidla při vaření nevytekla.
  3. Ve velkém hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, taštičky do ní vložíme a opatrně je zvedneme vařečkou ode dna. Vaříme 5-6 minut, až vyplavou na povrch, pak je scedíme a necháme okapat.
  4. Perníčky nastrouháme a smícháme s moučkovým cukrem. Máslo rozpustíme. Taštičky rozdělíme na talíře, posypeme perníkovou směsí a přelijeme rozpuštěným máslem.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    771 KCal

    35 %

    32 %

  • Energie

    3226 KJ

    35 %

    32 %

  • Sacharidy

    114,9 g

    131 %

    115 %

  • Vláknina

    6,8 g

    23 %

    23 %

  • Bílkoviny

    13,2 g

    21 %

    19 %

  • Tuky

    19,1 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    10,6 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Taštičky můžeme také posypat nastrouhaným tvrdým tvarohem s cukrem a strouhankou osmahnutou na másle.

Autor:

Podobné recepty

Růžičková kapusta s vepřovou panenkou

Vyzkoušejte kombinaci vepřové panenky a růžičkové kapusty.

Ostrá kuřecí křídla

Pokud máte rádi pálivé, je tento recept přesně pro vás.

Rolky z lasagní zapečené s rajčatovou omáčkou

Máte rádi italskou kuchyni? Tak to musíte vyzkoušet i tento zajímavý recept.

Nákyp s jarní zeleninou

Velikonoční nákyp, který je plný barevné zeleniny.

Plněné kedlubny se sýrem

Využijte kedlubny při vaření zdravého oběda.