Božské vanilkové řezy

Oříškový korpus, pudinkový krém a šlehačka, prostě dobrota.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez chladnutí, odležení a tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Korpus:

Vanilkový krém:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    269 KCal

    12 %

    11 %

  • Energie

    1125 KJ

    12 %

    11 %

  • Sacharidy

    21,5 g

    24 %

    22 %

  • Vláknina

    0,7 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    4,0 g

    6 %

    6 %

  • Tuky

    18,5 g

    28 %

    26 %

  • nasycené

    9,3 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem na pevný sníh. Pak obě hmoty lehce spojíme. Vmícháme prosátou mouku s kakaem a nakonec najemno nastrouhané ořechy a olej. Hotové těsto rozetřeme do vymazaného a vysypaného pekáčku s vyšším okrajem o rozměrech cca 20 x 30 cm. Pečeme ve vyhřáté troubě při 180 °C asi 20 minut.
  2. Z mléka, cukru, dřeně z vanilkového lusku a pudinkového prášku uvaříme hustý krém. Za stálého míchání necháme vychladnout. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vše vyšleháme na hladký krém. Vychladlý korpus vyklopíme z pekáčku a rozetřeme na něj připravený krém. Necháme zatuhnout v chladu.
  3. Smetanu svaříme s cukrem a prázdným vanilkovým luskem. Necháme vychladnout a uložíme do chladničky nejlépe do druhého dne. Pak vyndáme vanilkový lusk a smetanu vyšleháme v pevnou šlehačku. Naplníme ji do cukrářského sáčku s řezanou trubičkou a nastříkáme v řádcích těsně vedle sebe na ztuhlý krém. Povrch posypeme skořicí a nakrájíme na řezy.
Autor:

Podobné recepty

Millefeuille s malinami

Upečte tento nádherný francouzský dezert.

Tvarohový tunel

Naplňte tento dezert vaším oblíbeným ovocem.

Třešňový dort

Ozdobte dort čerstvými třešněmi ze zahrádky.

Tunel s třešněmi

Třešně dodají dezertům větší svěžest.

Rebarborový páj

Hurá, rebarborová sezóna je tady.