Borůvkový raw dort

nehodnoceno

Raw je strava, která neprošla tepelným zpracováním, proto obsahuje více živin a minerálů.

Stupeň obtížnosti

Střední

Vaření 50 min

bez namáčení a tuhnutí

Ingredience

10 PORCE +

Na základ:

Na náplň:

Dohotovení:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    403 KCal

    18 %

    17 %

  • Energie

    1687 KJ

    18 %

    17 %

  • Sacharidy

    24,8 g

    28 %

    25 %

  • Vláknina

    5,9 g

    20 %

    20 %

  • Bílkoviny

    10,6 g

    17 %

    16 %

  • Tuky

    27,7 g

    43 %

    40 %

  • nasycené

    9,4 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Datle zalijeme teplou vodou, necháme 120 minut nabobtnat a slijeme. Ve výkonném mixéru rozmixujeme mandle najemno, přidáme okapané datle, sůl a rozmixujeme na hladkou hmotu.
  2. Dortovou formu vyložíme na dně pečicím papírem. Pak natlačíme na dno hmotu a uložíme do chladničky ztuhnout. Kešu oříšky namočíme na 120 minut do teplé vody, slijeme a rozmixujeme.
  3. Přidáme šťávu, kokosový olej, kokosové mléko (použijeme z plechovky a použijeme jen tuhou část), sirup, borůvky a ostružiny. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
  4. Hmotu nalijeme na základ a uložíme do chladničky nejméně na 5 hodin ztuhnout. Pak přendáme na 60 minut do mrazáku. Pak sundáme formu, ozdobíme borůvkami a ostružinami a podáváme.
Autor:

Podobné recepty

Vrstvené tiramisu

K odpolední kávě nesmí chybět chutný dezert.

Borůvkový koláč

Potěšte sebe a své blízké tímto božím koláčem.

Koláčky s rybízem

Dokonalý dezert z křehkého těsta, nakyslé náplně a nadýchaného sněhu.

Čokoládovo-malinový dort

Kombinace čokolády a malin je neodolatelná.

Jahodové cupcaky

Jahodová sezóna je tady, tak pojďte upéct něco dobrého.