Ingredience
Postup
- Datle zalijeme teplou vodou, necháme 120 minut nabobtnat a slijeme. Ve výkonném mixéru rozmixujeme mandle najemno, přidáme okapané datle, sůl a rozmixujeme na hladkou hmotu.
- Dortovou formu vyložíme na dně pečicím papírem. Pak natlačíme na dno hmotu a uložíme do chladničky ztuhnout. Kešu oříšky namočíme na 120 minut do teplé vody, slijeme a rozmixujeme.
- Přidáme šťávu, kokosový olej, kokosové mléko (použijeme z plechovky a použijeme jen tuhou část), sirup, borůvky a ostružiny. Vše rozmixujeme na hladkou hmotu.
- Hmotu nalijeme na základ a uložíme do chladničky nejméně na 5 hodin ztuhnout. Pak přendáme na 60 minut do mrazáku. Pak sundáme formu, ozdobíme borůvkami a ostružinami a podáváme.