Bliny

nehodnoceno

Recept na palačinky, po kterém už nikdy nebudete chtít vyzkoušet jiný.

Obtížnost

Lehké

Vaření 40 min

Ingredience

4 PORCE +

Na náplně:

Postup

  1. Z mléka, vajec a mouky prosáté se solí a práškem do pečiva rozšleháme hladké řidší těsto. Přilijeme rozpuštěné máslo, dobře promícháme a dáme do chladna nejméně na 30 minut rozležet.
  2. Těsto lijeme malou sběračkou na rozpálenou pánev potřenou olejem nebo máslem. Pánví kroužíme, aby se těsto rozlilo stejnoměrně po celé ploše a opékáme po obou stranách. Hotové bliny skládáme na sebe.
  3. Bliny se podávají s několika náplněmi. Do jedné misky připravíme kaviár, do druhé zakysanou smetanu s nasekanou pažitkou a do třetí med. Každý si plní bliny sám podle své chuti.
Zobrazit postup Zobrazit ingredience

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    797 KCal

    36 %

    33 %

  • Energie

    3336 KJ

    36 %

    33 %

  • Sacharidy

    105,5 g

    120 %

    105 %

  • Vláknina

    1,9 g

    6 %

    6 %

  • Bílkoviny

    29,3 g

    47 %

    43 %

  • Tuky

    28,8 g

    44 %

    41 %

  • nasycené

    13,1 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Autor:

Podobné recepty

Pivní závin

Máte rádi pivo? Tento recept musíte určitě vyzkoušet.

Rybí koláč s hráškem

Na oslavu upečte pro změnu slaný koláč.

Kapr v pivním rosolu

Pokud nevíte jak zpracovat kapra, vyzkoušejte tento studený předkrm.

Králičí paštika

Pokud nevíte jak zpracovat králičí maso, vyzkoušejte tuto skvělou paštiku.

Telecí ragú v paštičkách z listového těsta

S tímto předkrmem sklidíte úspěch úplně u všech.