Bliny
Recept na palačinky, po kterém už nikdy nebudete chtít vyzkoušet jiný.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
797 KCal
36 %
33 %
-
Energie
3336 KJ
36 %
33 %
-
Sacharidy
105,5 g
120 %
105 %
-
Vláknina
1,9 g
6 %
6 %
-
Bílkoviny
29,3 g
47 %
43 %
-
Tuky
28,8 g
44 %
41 %
-
nasycené
13,1 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Z mléka, vajec a mouky prosáté se solí a práškem do pečiva rozšleháme hladké řidší těsto. Přilijeme rozpuštěné máslo, dobře promícháme a dáme do chladna nejméně na 30 minut rozležet.
- Těsto lijeme malou sběračkou na rozpálenou pánev potřenou olejem nebo máslem. Pánví kroužíme, aby se těsto rozlilo stejnoměrně po celé ploše a opékáme po obou stranách. Hotové bliny skládáme na sebe.
- Bliny se podávají s několika náplněmi. Do jedné misky připravíme kaviár, do druhé zakysanou smetanu s nasekanou pažitkou a do třetí med. Každý si plní bliny sám podle své chuti.