Beránek z banánového těsta

1 hodnocení

Tradičního třeného beránka jako od babičky máte na stole každý rok. Co takhle zkusit změnu a upéct vláčného banánového sudokopytníka?

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

Ingredience

12 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    358 KCal

    16 %

    15 %

  • Energie

    1499 KJ

    16 %

    15 %

  • Sacharidy

    41,2 g

    47 %

    41 %

  • Vláknina

    1,2 g

    4 %

    4 %

  • Bílkoviny

    4,7 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    19,2 g

    29 %

    27 %

  • nasycené

    11,0 g

  • trans-mastné

    0,5 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Rozklepneme vejce a oddělíme žloutky od bílků. Máslo necháme změknout, nakrájíme je na kousky a utřeme s cukrem i vanilkovým cukrem do pěny. Zašleháme žloutky. Mouku smícháme s práškem do pečiva, prosejeme ji na žloutkovou pěnu a zlehka zapracujeme.
  2. Banány oloupeme, nakrájíme na menší kousky a rozmixujeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Banánové pyré a bílkový sníh vmícháme do těsta.
  3. Formu na beránka vymažeme tukem, vysypeme moukou a nalijeme do ní těsto. Beránka pečeme v předehřáté troubě při 170 °C asi 50 minut.
  4. Necháme vychladnout, uvolníme z formy a pocukrujeme. Z rozinek nebo trošky rozehřáté čokolády můžeme udělat očka.
Autor:

Podobné recepty

Švédský cheesecake Ostkaka

Ochutnejte sladký dezert ze švédské kuchyně.

Malinovo-čokoládové dortíčky

Úspěchem tohoto dezertu je poctivě vychlazená čokoláda.

Brownies se semínky z granátového jablka

Jeden z nejlepších čokoládových dezertů, jehož původ sahá do Ameriky.

Levandulový dort

Každý, kdo miluje levanduli, bude z tohoto dortu naprosto nadšený.

Růžový chia pudink

Lahodný a navíc zdravý dezert s malinami.