Ingredience
Postup
- Housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na polovině másla. Pak je zalijeme smetanou s rozšlehanými žloutky a zbylým rozpuštěným máslem. Osolíme, okořeníme a tekutinu necháme vsáknout do pečiva. Poté přimícháme nahrubo nasekané mandle a najemno nasekanou petrželku.
- Bílek ušleháme na pevný sníh a lehce ho vmícháme do nádivky. Kuřátka osolíme zvenku i vevnitř, naplníme je připravenou nádivkou, kuřátka obalíme do plátku slaniny a propíchneme špejlí.
- Kuřata přendáme do pekáčku, přidáme máslo, podlijeme trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 40 minut. Špenát lehce podusíme na másle a před koncem pečení přidáme do trouby ke kuřátkům. Hotové ihned podáváme.