Pomazánka z avokáda

1 hodnocení

Avokádová pomazánka patří poslední dobou mezi ty nejoblíbenější. A zároveň také nejzdravější. Hodí se na svačinu, ale i jako pohoštění pro hosty.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 20 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    213 KCal

    10 %

    9 %

  • Energie

    891 KJ

    10 %

    9 %

  • Sacharidy

    25,4 g

    29 %

    25 %

  • Vláknina

    5,1 g

    17 %

    17 %

  • Bílkoviny

    5,4 g

    9 %

    8 %

  • Tuky

    9,1 g

    14 %

    13 %

  • nasycené

    1,6 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Avokáda podélně rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku a dužinu pomocí lžíce vydlabeme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
  2. V misce rozmačkáme pomocí vidličky 3/4 avokáda dohladka. Přidáme česnek, kopr a citronovou šťávu. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme.
  3. Rukolu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zbylé avokádo pokrájíme na plátky. Toasty opečeme nasucho na rozehřáté pánvi nebo v topinkovači.
  4. Pomazánku rozetřeme na křupavé plátky chleba a dozdobíme zbylým avokádem, červenou cibulí a rukolou.
Autor:

Podobné recepty

Slaný závin z tvarohového těsta

Upečte pro změnu slanou variantu štrúdlu.

Pikantní plněné hrušky s citronádou

Sladký předkrm, který musíte vyzkoušet.

Naložené sýry

Na oslavu se domácí nakládaný sýr skvěle hodí.

Masový pták

Na oslavě tímto masovým ptákem všechny ohromíte.

Sladkokyselé cuketky

Není nad domácí nakládanou zeleninu.