Pomazánka z avokáda
Avokádová pomazánka patří poslední dobou mezi ty nejoblíbenější. A zároveň také nejzdravější. Hodí se na svačinu, ale i jako pohoštění pro hosty.
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
213 KCal
10 %
9 %
-
Energie
891 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
25,4 g
29 %
25 %
-
Vláknina
5,1 g
17 %
17 %
-
Bílkoviny
5,4 g
9 %
8 %
-
Tuky
9,1 g
14 %
13 %
-
nasycené
1,6 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Avokáda podélně rozkrojíme na poloviny, odstraníme pecku a dužinu pomocí lžíce vydlabeme. Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme.
- V misce rozmačkáme pomocí vidličky 3/4 avokáda dohladka. Přidáme česnek, kopr a citronovou šťávu. Dle chuti osolíme a opepříme. Důkladně promícháme.
- Rukolu opláchneme studenou vodou a necháme okapat. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Zbylé avokádo pokrájíme na plátky. Toasty opečeme nasucho na rozehřáté pánvi nebo v topinkovači.
- Pomazánku rozetřeme na křupavé plátky chleba a dozdobíme zbylým avokádem, červenou cibulí a rukolou.