Avokádo s ananasovou salsou
Jako předkrm, jednohubku na oslavě nebo zdravou svačinku, můžete tento recept využít.
Postup
- Ananas oloupeme. Rozkrojíme ho na čtvrtky a vyřízneme tuhý střed. Pak ananasovou dužinu nakrájíme na drobné kostičky. Papriku očistíme a nakrájíme také na drobné kostičky. Chilli papričku zbavíme semínek a usekáme na velmi jemné nudličky. Zázvor oloupeme a nastrouháme do misky.
- V míse smícháme kostičky ananasu a papriky. Přidáme chilli papričku a šťávu vymačkanou z nastrouhaného zázvoru. Dochutíme špetkou soli a lžíci citronové šťávy a promícháme.
- Avokáda rozkrojíme a odstraníme pecky. Dužinu lžící vykrojíme ze slupky. Poloviny avokád pokapeme ze všech stran citronovou šťávou a naplníme ananasovou salsou. Posypeme je lístky koriandru a ozdobíme nudličkami sušeného chilli.
Zobrazit postup
Zobrazit ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
209 KCal
10 %
9 %
-
Energie
875 KJ
10 %
9 %
-
Sacharidy
28,2 g
32 %
28 %
-
Vláknina
9,2 g
31 %
31 %
-
Bílkoviny
4,1 g
7 %
6 %
-
Tuky
10,8 g
17 %
15 %
-
nasycené
1,9 g
-
trans-mastné
0,0 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Autor:
Kulinární studio MAFRA
Podobné recepty
Paštikový hřbet
Výborná domácí paštika, která vám jistě vykouzlí úsměv na rtech.
Rösti
Připravte si tradiční švýcarské bramborové placičky.
Opilé meruňky
Už vás nebaví mazat si na rohlík obyčejný džem? Zkuste tento vytuněný, hodí se skvěle i k sýrům.