Arabský plněný chléb

Velmi chutný a rychlý pokrm.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 35 min

Ingredience

4 PORCE +

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    701 KCal

    32 %

    29 %

  • Energie

    2931 KJ

    32 %

    29 %

  • Sacharidy

    62,5 g

    71 %

    63 %

  • Vláknina

    7,5 g

    25 %

    25 %

  • Bílkoviny

    39,4 g

    63 %

    58 %

  • Tuky

    30,9 g

    47 %

    44 %

  • nasycené

    10,0 g

  • trans-mastné

    0,0 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Papriky nakrájíme na menší kousky, lilek a cuketu na plátky. Zeleninu opékáme na olivovém oleji 3 minuty. Přendáme do misky, ochutíme solí, pepřem, cukrem a octem.
  2. Římský salát rozebereme na lístky, omyjeme a osušíme. Hovězí steak osolíme, opepříme. potřeme olejem a opekáme ho na pánvi 4 minuty z každé strany.
  3. Po opečení necháme odpočinout a pak nakrájíme na nudličky. Chleba opečeme nasucho, odkrojíme vršek a naplníme ho. Nejdříve dáme salát, pak zeleninu s masem a kozí sýr.
  4. Zakysanou smetanu v misce ochutíme citrónovou šťávou, solí, pepřem, olivovým olejem a nasekanými bylinkami. Promícháme. Naplněný chléb podáváme s dipem.
Autor:

Podobné recepty

Kyjevské řízky

Ochutnejte výborné řízky vylepšené estragonem.

Rajská omáčka s masovými kuličkami

Dejte si k rajské místo plátku masa šťavnaté masové kuličky.

Quiche tří chutí

Slaný francouzský koláč vám bude chutnat teplý i za studena.

Vepřová roláda na hruškách

Vepřové maso a hrušky se spolu skvěle doplňují.

Plněné bramborové knedlíky s červeným zelím

Domácí knedlíky plněné uzeným masem, tahle skvělá klasika je vždycky dobrou volbou.