Ananasové řezy s čajem Matcha
Pokud máte rádi nadýchané dezerty s krémem, tak po ochutnání těchto řezů, se budete cítit jak v nebi.
Vaření 70 min
bez chladnutí a tuhnutí
Ingredience
Nutriční hodnoty pro jednu porci
-
Kalorie
249 KCal
11 %
10 %
-
Energie
1040 KJ
11 %
10 %
-
Sacharidy
31,3 g
36 %
31 %
-
Vláknina
0,6 g
2 %
2 %
-
Bílkoviny
5,0 g
8 %
7 %
-
Tuky
11,8 g
18 %
17 %
-
nasycené
6,6 g
-
trans-mastné
0,2 g
procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu
Postup
- Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a krupicového cukru připravíme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme čajový prášek. Pěnu pak lehce vmícháme do vyšlehaných bílků.
- Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme k vaječné hmotě. Zlehka ji zapracujeme a nakonec vmícháme mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut. Upečený korpus sundáme s papírem z plechu a necháme vychladnout.
- Poté plát zakryjeme čistým listem pečicího papíru a ten, na kterém se korpus pekl odtrhneme. Plát rozkrojíme na poloviny, které položíme na sebe. Přendáme je na prkýnko a okraje korpusu zakrojíme do roviny.
- Ananasový kompot scedíme a necháme okapat. Mascarpone smícháme s cukrem a dotuha vyšlehanou smetanou. Na jednu polovinu korpusu rozetřeme třetinu náplně a přiklopíme druhým plátem. Navrch rozetřeme druhou třetinu krému. Boční strany uhladíme. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně nastříkáme po obvodě řezu tak, aby se na povrchu udrželo ananasové želé. Řez uložíme na 120 minut do chladničky.
- Okapaný ananas nakrájíme na drobné kousky a naneseme na povrch ztuhlého řezu. Nálev z kompotu nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a přivedeme k varu. Do vroucí směsi vmícháme dortové želé a krátce povaříme. Odstavíme a necháme mírně zchladnout.
- Připraveným želé přelijeme pomocí lžíce povrch ananasu. Necháme zatuhnout.
- Poté nastříkáme na povrch moučníku v řadách 16 pusinek a ozdobíme je cukrovými vajíčky. Nakonec řez rozkrájíme dle pusinek na porce.