Ananasové řezy s čajem Matcha

Pokud máte rádi nadýchané dezerty s krémem, tak po ochutnání těchto řezů, se budete cítit jak v nebi.

Stupeň obtížnosti

Lehké

Vaření 70 min

bez chladnutí a tuhnutí

Ingredience

16 PORCE +

Korpus:

Náplň:

Poleva:

Nutriční hodnoty pro jednu porci

  • Kalorie

    249 KCal

    11 %

    10 %

  • Energie

    1040 KJ

    11 %

    10 %

  • Sacharidy

    31,3 g

    36 %

    31 %

  • Vláknina

    0,6 g

    2 %

    2 %

  • Bílkoviny

    5,0 g

    8 %

    7 %

  • Tuky

    11,8 g

    18 %

    17 %

  • nasycené

    6,6 g

  • trans-mastné

    0,2 g

procenta vyjadřují denní dávku pro dospělou osobu

Postup

  1. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků a krupicového cukru připravíme pevný sníh. Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem do pěny a vmícháme čajový prášek. Pěnu pak lehce vmícháme do vyšlehaných bílků.
  2. Mouku promícháme s kypřicím práškem a prosejeme k vaječné hmotě. Zlehka ji zapracujeme a nakonec vmícháme mléko. Těsto rozetřeme na plech s pečicím papírem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 12 minut. Upečený korpus sundáme s papírem z plechu a necháme vychladnout.
  3. Poté plát zakryjeme čistým listem pečicího papíru a ten, na kterém se korpus pekl odtrhneme. Plát rozkrojíme na poloviny, které položíme na sebe. Přendáme je na prkýnko a okraje korpusu zakrojíme do roviny.
  4. Ananasový kompot scedíme a necháme okapat. Mascarpone smícháme s cukrem a dotuha vyšlehanou smetanou. Na jednu polovinu korpusu rozetřeme třetinu náplně a přiklopíme druhým plátem. Navrch rozetřeme druhou třetinu krému. Boční strany uhladíme. Zbylou náplň dáme do cukrářského sáčku s hladkou trubičkou a ozdobně nastříkáme po obvodě řezu tak, aby se na povrchu udrželo ananasové želé. Řez uložíme na 120 minut do chladničky.
  5. Okapaný ananas nakrájíme na drobné kousky a naneseme na povrch ztuhlého řezu. Nálev z kompotu nalijeme do kastrůlku, přidáme cukr a přivedeme k varu. Do vroucí směsi vmícháme dortové želé a krátce povaříme. Odstavíme a necháme mírně zchladnout.
  6. Připraveným želé přelijeme pomocí lžíce povrch ananasu. Necháme zatuhnout.
  7. Poté nastříkáme na povrch moučníku v řadách 16 pusinek a ozdobíme je cukrovými vajíčky. Nakonec řez rozkrájíme dle pusinek na porce.
Autor:

Podobné recepty

Višňové bounty tyčinky

Klasickým kokosovým tyčinkám odzvonilo, tyto višňové chutnají totiž mnohem lépe.

Višňovo-čokoládový chia pudink

Skvělý skleničkový dezert, snadný na přípravu.

Třešňový cheesecake s vinným přelivem

S naším receptem upečete ten nejlepší cheesecake.

Klasické třešňové clafoutis

Upečte z čerstvých třešní dokonalý francouzský moučník.

Smetanový dort s hroznovým vínem

Tento báječný dort je ideální pro letní oslavy. Hroznové víno můžete nahradit libovolným sezonním...