ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Policie ČR

Z auta si zloděj odnesl i sledovací zařízení, přivedlo k němu policii

  • 10
Nepříliš vydařenou krádež si připsal v pražské Michli zloděj, který se v pondělí vloupal do několika aut. Odnesl si věci za skoro deset tisíc korun, mezi nimi ovšem také sledovací zařízení. Díky tomu ho policisté hned druhý den vypátrali a zatkli, hrozí mu několik let vězení.

Za cíl si pachatel v pondělí večer vybral dvě zaparkovaná vozidla v Ohradní ulici na Praze 4. Postupně u nich rozbil boční okénka a odcizil mikinu, boty, GPS navigaci a další elektroniku.

„Mezi ní bylo i sledovací zařízení, které slouží k nalezení vozidla v případě odcizení,“ řekl policejní mluvčí Jan Rybanský.

Když pak v úterý ráno přišel majitel auta nahlásit krádež policii, mohl jí rovnou poskytnout i rozhodující informaci.

„Uvedl, že zařízení je stále funkční a sdělil i jeho přibližnou polohu. Do uvedené ulice v Praze 2 tak okamžitě vyrazili policisté druhého policejního obvodu,“ popsal mluvčí.

Díky znalostem místa policisté vytipovali objekt, kde by se pachatel mohl nacházet, a také ho tam i s ukradenými věcmi našli spát na zemi.

Třiapadesátiletého muže zadrželi, je podezřelý z trestných činů krádeže a poškození cizí věci.

„Hrozí mu několikaletý trest odnětí svobody,“ doplnil Rybanský. Celková škoda na věcech i vozidlech podle něj přesáhla 23 tisíc korun.