Žena chtěla obrat o miliony umírajícího přítele, pak se vyhýbala vězení

  • 6
Odsouzená žena, která nechala svého těžce nemocného přítele podepsat závěť, díky níž měla získat miliony korun, se více než rok vyhýbala nástupu do výkonu trestu. Kriminalisté ji nakonec v říjnu dopadli v ulici Na Konci světa v chatové osadě poblíž Prahy. Žena si nyní odpykává pětiletý trest ve věznici na Pankráci.

Pětačtyřicetiletá žena v roce 2017 nechala svého přítele na smrtelné posteli podepsat závěť, z níž měla vytěžit dědictví v hodnotě přesahující 23 milionů korun, informovala Policie ČR.

Využila jeho velmi vážného zdravotního stavu, při kterém čtyřiašedesátiletý muž nebyl schopen pochopit obsah, význam ani podstatu předložených listin, neboť byl s objemným mozkovým tumorem hospitalizován v nemocnici, kde posléze zemřel.

V květnu roku 2021 soud ženu za trestný čin podvodu ve stádiu pokusu poslal nepodmíněným trestem na pět let za mříže. „Odsouzená se dlouhodobě nástupu do věznice vyhýbala a snažila se využít všechny dostupné možnosti, které však byly pouze fingované,“ uvádí policisté.

V říjnu minulého roku tak pátrači z 10. oddělení dostali příkaz k dodání odsouzené do výkonu trestu a začali po ní pátrat. Za využití všech operativně pátracích prostředků, včetně vrtulníku, se jim nakonec podařilo ženu lokalizovat v chatové oblasti nedaleko Prahy.

Pachatelku kriminalisté zadrželi v jedné z chat v ulici Na Konci světa, kde se ukrývala. Po zdravotním vyšetření byla převezena do věznice na Pankráci, kde si nyní odpykává svůj pětiletý trest.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz