Diskuze

Železnici do Kralup nad Vltavou odhlučňuje nová stěna, dá se sklopit

První sklopná protihluková clona na české železnici se nachází poblíž zastávky Sedlec na trati mezi Prahou a Kralupy nad Vltavou. Oproti betonovým panelům je téměř nepatrná a v případě potřeby ji lze sklopit úplně. Podle některých starostů by ale přesto místo stavění bariér spíš měly jezdit modernější vlaky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DN

Oproti zhruba Dvoumetrovým bariérám.... (a ty dva metry měří odkud???)

0 0
možnosti
KD

K55a46r27e98l 98D22r91d78a

13. 4. 2019 8:53

U osobní dopravy mi přijde hloupé, koukat se hodiny do zdi. Je to jak metro. Divím se, že se ty vysoké zdi kolem tratí u nás tak masově vybudovaly.

A jak je to s bezpečností? Nechtěl bych v takovém tunelu řešit nehodu. Není to pro cestující nepřiměřené riziko? Nebo naopak, zvedne se ochrana trati (zvěř, stromy, pohyb lidí) a bezpečnost provozu jde spíš nahoru?

Pak, nesnáším spejery a jejich výtvory. Minule jsem to sledoval. Praha - Hradec. Všechny stavby kolem železnice, jeden výtvor vedle druhého. Jak když se pohybujete černošským ghettem. Není to problém Prahy. Je to plošný mor přes celou republiku.

Snad zamrzí, že ze strany železnice není snaha to aspoň čas od času přetřít a vyčistit. Prostě se to nechá poničené. Sráží to úroveň celé železnice.

5 0
možnosti
MR

Ty steny se vuben nemeli stavet, pripadne nizke a jen na nekterych mistech.. Stara trat byla hlucna, po modernizaci je ticha, resp. mnohem tissi nez puvodni trat,...

2 0
možnosti
JK

Starosta Černošic chce aby se trať modenizovala ale přitom obyvatelé dělají vše pro to, aby se to nepodařilo. Táhne se to už několik let a její stav se nadále zhoršuje.

4 0
možnosti
KD

K25a23r90e43l 27D83r34d47a

13. 4. 2019 8:38

V Itálii to bylo stejné. Navíc platí, že v noci je větší ticho. Přes den osobáky a nikdo ani nevěděl, že tam jezdí. Ve tři ráno jak dělostřelba a on si jel nákladní vlak.

2 1
možnosti
VK

Za mě starosta Úval palec nahoru. Přesně popsal jak to s těmi protihlukovými stěnami je! R^

7 0
možnosti