Zdrogovaný motorkář ujel policistům do řepky, na přilbě měl hákový kříž

  • 13
Policejní hlídka pronásledovala na Kolínsku motorkáře, který podezřele kličkoval po silnici. Záhy se ukázalo, že řidič je pod vlivem drog a další omamné látky patrně i přechovával. Na přilbě měl nacistický železný kříž s hákovým křížem.

Událost se stala v druhé polovině dubna, policie ale zveřejnila záběry ze zadržení až nyní.

Jednapadesátiletý řidič upoutal hlídku tím, že přejížděl z pruhu do pruhu. Jakmile ale zjistil, že ho chtějí policisté zastavit, začal ujíždět.

S motorkou zajel do řepkového pole, po pár metrech ale se strojem spadl a  policisté ho zadrželi.

„Orientační test na přítomnost omamných a psychotropních látek byl pozitivní. Následně kolegové zjistili, že muž má zákaz řízení všech motorových vozidel. Také u něj našli injekční stříkačku a dva sáčky s neznámými látkami,“ informovala mluvčí kladenské policie Martina Fejfarová.

Přilba s nacistickými symboly.

Obsah sáčků nyní zkoumají kriminalisté. Policisté budou také prověřovat symbol německého kříže se svastikou, který měl motorkář na zadní straně přilby.

„Zjišťujeme, zda nedošlo ke spáchání trestného činu, v tomto případě by mohlo jít o podporu a propagaci hnutí směřujících k potlačení práv a svobod člověka,“ dodala Fejfarová. Za to hrozí trest až tři roky vězení.