Vyšehradský tunel

Vyšehradský tunel | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Vyšehradský tunel se uzavře pro dopravu, místo tramvají půjde použít i loď

  • 55
Pražský dopravní podnik o víkendu zahájí opravu kolejí v ulici Podolské nábřeží, kvůli které bude zavřen Vyšehradský tunel. Náhradní dopravou bude i přívoz nebo kolo.

Omezení dopravy je v plánu od soboty a bude trvat až do 27. srpna. Po celou dobu nebudou tramvaje jezdit mezi Výtoní a Podolskou vodárnou. Tunelem neprojedou ani auta.

Důvodem je podle informací dopravního podniku oprava tramvajové trati na nábřeží. Vyšehradský tunel se zde ze stejného důvodu naposledy uzavíral před třinácti lety.

Historické fotografie Vyšehradského tunelu

Cestující budou moci využít přívoz, který bude od 6. do 22. hodin vyplouvat mezi Výtoní a Podolskou vodárnou. Přístup k přívozům ale není bezbariérový. 

Další alternativou je použít chodník v tunelu a trasu podél nábřeží projít pěšky nebo projet na kole.

V rámci výluky budou posíleny autobusové linky na Pražského povstání (134), Budějovickou (118) a Smíchovské nádraží (190). Více informací o výlukách tramvajových linek zveřejnil dopravní podnik na svém webu.

Vyšehradský tunel byl postaven v roce 1905. V minulosti magistrát plánoval také vybudování lávky okolo skály, ale proti byli pražští památkáři, vyšehradská skála je totiž kulturní památkou.