Diskuze

Rychlík v Poříčanech projel návěstidlem, cestující evakuovali hasiči

Rychlík Českých drah krátce po šesté hodině ráno projel odjezdovým návěstidlem v Poříčanech a vjel do koleje jinému vlaku. Provoz na trati mezi Prahou a Kolínem byl na zhruba tři hodiny omezen. Cestující z rychlíku evakuovali hasiči.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Druhý pokus také nevyšel. Co je Správa železniční a dopravní cesty?

2 0
možnosti

Byl jsem na palubě Rx885 a v poříčanech jsme stali 25.minut díky evakuaci cestujících z R641 do zmíněného rychlíku. Celkem zpoždění skákalo od 30-55. minut

0 0
možnosti

60 minut .. pac se to objizdi pres Nymburk, kde je standar 40minut (ikdyz hlasi 20minut) plus dalsich 20 -30 protoze se na teto trati opravuje most .. takze se jezdi po jedne koleji..

1 0
možnosti

ČD své strojvedoucí vůbec nekontrolují zda použili ve výkonu práce či před šichtou alkohol či nějakou jinou omamnou látku (drogu). Proto také dochází k těmto pochybením. Také za to může i věk a zdravotní stav, případě vliv počasí. Přeci jen tuto službu vykonávají starší lidé protože ji nikdo nechce moc vykonávat a vznikají přesčasy. Místo přejezdů by bylo dobré udělat nadjezdy a podjezdy jako je tomu v případě dálnic, ale pravdou je, že by to bylo finančně náročné a řidičům by se dala větší volnost a bezpečnost jako v případě kruhových objezdů. EU by měla taktéž natohle dohlédnout. Doopravdy místa kde to jen jde vylepšit.

0 13
možnosti

Je tu někdo znalý poměrů? Nejsou Poříčany právě ta nešťastná stanice, kde se docela často strojvedoucí "nachytá"? Prý to tam na některých kolejích nekóduje docela dlouho a není tam vidět a při jízdě po nevím které koleji, kdy před sebe pouští jiný vlak na něho to stůj bafne docela na poslední chvíli.

Nebo si to s něčím pletu?

0 0
možnosti

tj otazka spis do casopisu Nadrazak,ne? ;-D

1 0
možnosti

J64a16n 47P62l55š55e67k

2. 7. 2018 10:41

Pokud by to bylo technicky možné (nedošlo k vykolejení, poškození výhybky atd.), bylo by nejjednodušší posunout vlak na nejbližší nádraží.

2 0
možnosti

Se nesmí. Je to MÚ, takže se s vlakem nesmí hýbat, pokud nejde o vyproštění osoby. Nesmí se ani hrabat na nic na stanovišti dokud nepřijede drážní inspekce a celé si to nezdokumentují a nenafotí, jestli třeba strojvedoucí něco neudělal a tak.

Je to dost těžkopádné, ale svým způsobem to dává smysl.

3 0
možnosti

Zpoždění 10 - 25 minut. Nelžete, nebo si zjistěte, já tam ráno jel a náš vlak koupil hodinu navíc.

3 0
možnosti

Na co všechno už jsou dnes potřeba hasiči. Na vystoupení z vlaku mimo nástupiště.

1 7
možnosti

Když tam nebudou a nechají vystoupit lidi volně, tak půlku jich přejede jiný vlak, druhá si zlomí nohu a průvodčí dostane 20 let natvrdo a ani se neotočí:-/

7 0
možnosti

Jediná chyba může způsobit tragédii.

Jak to, že na dráze tohle zásadní bezpečnostní pravidlo neplatí?

0 10
možnosti

U podobných komentářů vždycky přemýšlím, jestli je to prostě provokace nebo může být opravdu někdo tak...jak napsat blbý, aby to bylo dost jasné, ale aby mi to nesmazali?;-D

9 1
možnosti
Foto

J55a41n 93T26ů79m40a

2. 7. 2018 10:05

Ranní vlaky nabraly podle ČD zpoždění deset až pětadvacet minut.

nevím jak to počítají, já měl zpoždění 71 minut:-/

9 0
možnosti

To je zpoždění navíc k tomu běžnému... ;)

9 0
možnosti