Svobody si užil čtyři dny. Uprchlého vězně našla policie schovaného za koberci

  • 3
Pouhé čtyři dny pobyl na svobodě třiačtyřicetiletý muž, který 21. září utekl z věznice v Jiřicích na Nymbursku. Policisté ho zadrželi poté, co se ráno 25. září vloupal do prodejny s podlahovými krytinami v Praze 10. Schovával se tam za rolemi koberců. Uprchlík putoval zpět do věznice, kde si počká na další soud.

„V pondělí 25. září kolem páté hodiny ranní přijali operátoři tísňové linky oznámení o vloupání do objektu firmy v pražských Strašnicích. Policisté na místo dorazili během pouhých pár minut a po vstupu do provozovny vypátrali muže, který se ukrýval za velkými rolemi s podlahovou krytinou,“ popsala policejní mluvčí Eva Kropáčová.

Žena v metru poznala uprchlého vězně, hrozí mu další dva roky za mřížemi

Přivolaná hlídka objevila uprchlého vězně, odsouzeného za majetkovou trestnou činnost. Při prohlídce u něj policisté nalezli více než 30 tisíc korun, které odcizil z pokladen v provozovně, a také menší množství drog.

Policisté muže zadrželi a eskortovali na policejní služebnu, kde s ním zahájili úkony trestního řízení pro podezření z krádeže a maření výkonu úředního rozhodnutí.

„Krátce poté byl zadržený převezen zpět do věznice Jiřice, kde si počká na další soud,“ uvedla Kropáčová.

,