Diskuze

Spadlá trolej omezila provoz mezi hlavním a smíchovským nádražím v Praze

Spadlá trolej omezila v Praze provoz mezi hlavním a smíchovským nádražím. Některé vlaky nejely. Kolem 16. hodiny České dráhy ohlásily ukončení oprav trakčního vedení a s nimi spojených omezení.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Také jsem si myslel, že byl zdvižený jen jeden pantograf a trolej se přepálila vlivem vyššího odběru z troleje na jednom místě, ovšem na streamu bylo vidět, že před přepálením troleje byl čilý ruch mezi lokomotivou a osobními vozy, několikrát tam byl fíra a následovalo několik zvednutí a stažení pantografu až do toho posledního pokusu, kdy hned se vytáhl při přiblížení pantografu k troleji elektrický oblouk a krátce na to následovalo přepálení.

Domnívám se, že problém byl buď přímo v lokomotivě, že některá z komponent šla do zkratu, ale celkový nadproud nestačil na okamžité shození hlavního vypínače, případně byl problém na topné spojce k vagónům, ale pak je mi záhadou, proč to nevyhodilo stykač topení či rovnou hlavní vypínač, když topení má na 3 kV DC u es a peršingů limit proudu do 270A

Jsem zvědavý na co se přijde ve skutečnosti

1 0
možnosti
MP

Nejspíš nebyl zdvižen druhý sběrač, když vlak stál a měl zapnuté topení.

1 0
možnosti
JB

Nepochopím, proč zase vše oznamují ČD, když to zase podělala SŽ. To si nemůžou zařídit nějaký pořádný komunikační nástroj, jako má ČD v podobě Můj Vlak?

0 0
možnosti
Foto

Každý den je na železnici něco. A to i když nesněží.

0 0
možnosti
LM

never ending story

0 0
možnosti