Diskuze

Nejhorší tramvajová trať se při opravě přesune, auta už přes ni nepojedou

Aktuálně zřejmě nejzdevastovanější pražská tramvajová trať se snad brzy dočká rekonstrukce a při té příležitosti se i posune. Koleje v Nádražní ulici na Smíchově nově povedou podél tělesa kolejiště železničního, takže se na nich nebudou plést auta s tramvajemi.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

A když už budou řešit ulici Nádražní u Lihovaru, bylo by skvělé (s ohledem na to, že tam v tu chvíli tramvaje nebudou moct jezdit), aby taky opravili most přes vlakové koleje (Nádražní <-> Na Zlíchově), aby na něm nemusely jezdit tramvaje rychlostí 0,5m / hodinu. :-/

A ještě úplně nejlepší "ale" bude to, že náhradní autobusy budou asi jezdit v aktuálně opravované ulici K Barrandovu. Tedy pokud nebudou jezdit skrz údolí.

0 0
možnosti
JJ

"Koleje v Nádražní mají mimo jiné například shnilé pražce."

Vážně jsou tramvajové koleje v Nádražní ulici na dřevěných pražcích? Připomíná mi to

"Mami, mami, brácha je mrtvej! Strejdo, má hlavu v troubě a tráví se."

"V naší elektrický troubě? To snad ne!"

4 1
možnosti
Foto

Třeba tam soudruzi zkoušeli nějakou novou technologii co měla šetřit beton. Pražce zalili do betonu při výrobě panelů a pak na to nasadili koleje... :-D

2 0
možnosti
P"E

Lze tedy očekávat nasazení kloubových autobusů X12 na trase Smíchovské nádraží (B) - Sídliště Barrandov a běžných autobusů X20 na trase Smíchovské nádraží (B) - Hlubočepy a zvláštní linku 30 v trase Sídliště Barrandov - Hlubočepy na které by bylo 5 vozů?

1 1
možnosti
TB

V této nové poloze budou ovšem tramvaje jen velmi obtížně honit Karla Drdu

8 0
možnosti
Foto

Aspoň na něj budou agresivně zvonit.

5 0
možnosti
MT

Se divím, když to z redakce mají tak blízko, že někoho nepošlou, aby pořídil aktuální a hlavně vlastní fotky, na které by měli také práva k užití. Takhle vykradli obrázky ze StreetView a ani se o tom neobtěžovali zmínit...

11 0
možnosti
TS

Vždyť venku prší.

14 0
možnosti
TS

V Praze přibyde další zbytečný semafor.

5 0
možnosti
Foto

J44a79n 36F77i86a62l92a

3. 5. 2019 8:39

Takže tramvaj, jedoucí Nádražní do centra pojede proti autům, jedoucím z centra. Snad bude mít tramvaj zvýšené těleso. Ale přesmyk u lihovaru bude masakr, auta směrem na Zlíchov proti tramvajím. Současné normální křížení kolejí při odbočení vlevo se změní na nečekané křížení při jízdě přímo.

4 1
možnosti
TS

Taky nechápu, co je tak nebezpečného na křížení tramvaje při odbočení vlevo. Stejně se musí dát přednost protijedoucím autům, tak v čem je tramvaj nebezpečnější? Navíc, kam až ta tramvaj pojede na vlastním tělese? Od Křížové až k nádraží Smichov? V tom případě zmizí asi 50 parkovacích míst.

1 0
možnosti
JS

Od roku 80tého na to nesáhli? Tak to obrovská gratulace stavařům, kteří trať tehdy dělali, aktuálně jsou na dvojnásobku životnosti.

6 1
možnosti
PM

neříká hned druhý odstavec, že tam dělali havarijní opravy?

3 0
možnosti