ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Mladíka, který postřelil příbuzného, obvinili z těžkého ublížení na zdraví

  • 4
Kriminalisté z Prahy-východ prověřují střelbu v bytovém domě v Měšicích u Prahy, která se stala minulé úterý. Dvacetiletý muž postřelil legálně drženou perkusní zbraní šestačtyřicetiletého příbuzného a způsobil mu vážná zranění. Kriminalisté případ vyšetřují pro spáchání zločinu těžkého ublížení na zdraví, muže již obvinili. V případě prokázání viny a odsouzení mu hrozí až desetileté vězení.

„Kriminalisté z Prahy venkov - východ zahájili trestní stíhání dvacetiletého muže, kterého obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví, za což mu v případě odsouzení hrozí až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedl tiskový mluvčí středočeské policie Pavel Truxa 27. února. Policejní vyšetřování pokračuje.

Policisté a záchranáři vyjížděli k nahlášené střelbě kolem 21:00. „Po příjezdu na místo policisté zjistili, že 20letý muž svou legálně drženou perkusní pistolí postřelil 46letého rodinného příslušníka. Dle zjištění měla střelbě předcházet vzájemná potyčka obou mužů, při které měl starší z nich vyhrožovat druhému fyzickou újmou,“ uvedl mluvčí 21. února.

Postřeleného muže s vážným zraněním záchranáři převezli do pražské nemocnice.

Dechová zkouška alkohol u mladšího z mužů neprokázala, u postřeleného muže si policisté vyžádali odběr biologického materiálu v nemocnici. „Podle zjištění však muž jevil značné známky opilosti,“ uvedl Truxa.

,