Středočeská policie zadržela osm lidí, kteří kradli balíčky při přepravě do...

Středočeská policie zadržela osm lidí, kteří kradli balíčky při přepravě do logistického centra. Zaměřovali se hlavně na elektroniku (29.12.2017) | foto: Policie ČR

Skupina zlodějů kradla zásilky při přepravě, škoda přesáhla dva miliony

  • 37
Středočeští kriminalisté rozkryli organizovanou skupinu osmi lidí, kteří se vydávali za zaměstnance přepravní společnosti a kradli balíčky při přepravě do logistického centra. Zloději se zaměřovali hlavně na elektroniku.

Zboží začalo mizet při přepravě nebo přímo z areálu logistického centra od konce loňského roku. Pracovníci centra proto podali několik trestních oznámení.

„Z oznámení vyplývalo, že se jedná o promyšlenou a organizovanou trestnou činnost několika osob, které jednak pracují či pracovali ve společnosti, případně do logistického centra zásilky se zbožím vozí jako zaměstnanci subdodavatelské přepravní společnosti,“ uvedl mluvčí středočeské policie  Zdeněk Chalupa.

Jednotliví členové skupiny měli rozdělené role. Někdo zásilky se zbožím vykrádal a další nakradené věci skladoval či rozprodával.

Od konce letošního května se případem začali zabývat středočeští kriminalisté, kteří provedli u šestnácti lidí domovní prohlídku. Při té zajistili více než tisíc kusů kradeného zboží, hotovost ve výši půl milionu korun a tři luxusní auta. 

Podle předběžného odhadu vznikla firmě škoda přesahující dva miliony korun.

„Vyšetřovatel v této věci zahájil začátkem prosince trestní stíhání u osmi lidí pro krádež, u dvou zadržených navíc ještě i pro přečin podílnictví. S ohledem na vývoj dalších skutečností, které vycházejí najevo, se však nemusí jednat o číslo konečné,“ dodal Chalupa.

Obviněným sedmi mužům a jedné ženě hrozí podle policie až osm let vězení, peněžitý trest, zákaz činnosti či propadnutí věci.