Rozhodli se pro sebevraždu. Muž zemřel, žena bojuje o život

  • 18
Jednapadesátiletá žena údajně trpěla terminálním stádiem rakoviny a života se chtěla vzdát dříve, než ho ukončí nemoc. Na základě jejího rozhodnutí se o dva roky mladší muž rozhodl, že spáchá sebevraždu společně s ní. Není to příběh z filmu, ale skutečná událost z Prahy. Paradoxem je, že zemřel jen muž. Ženu však lékaři zachránili a teď o zbytek nechtěného života bojuje v nemocnici.

Záchranka i policisté v odpoledních hodinách vyjížděli na pražský Chodov do Metodějovy ulice k tragickému případu. „Na místě došlo k jedné dokonané a k jedné nedokonané sebevraždě,“ informoval pro iDNES.cz policejní mluvčí Tomáš Hulan s tím, že vyšetřování je teprve na začátku a obraz události se může ještě vyvíjet.

Žena, které bylo 51 let, byla podle informací iDNES.cz v terminálním stádiu rakoviny, a proto se odhodlala k sebevraždě. 

„K případu vyjížděla posádka i s lékařem. Devětačtyřicetiletého muže se zachránit nepodařilo, žena nyní bojuje o život v Thomayerově nemocnici,“ potvrdila redakci mluvčí záchranky Jana Poštová.

Podle nepotvrzených informací se na místě našel dopis na rozloučenou. Případem se budou policisté dále zabývat.