Diskuze

UNESCO zatrhlo věže na Žižkově. Jiřičná musí překreslit celý projekt

Návrh rozvlněných věží s výškou až 100 metrů v projektu Centrum Nového Žižkova v Praze 3 musí architektka Eva Jiřičná změnit. Rozhodla o tom světová organizace UNESCO. Ta požaduje, aby nepřesahovaly okolní zástavbu. Mohou být tak vysoké maximálně 54 metrů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

M89i57l49a10n 87K35r31á59l

29. 6. 2021 16:17

Konečně někdo dostal rozum a zatrhnul tyhle architektonické hrůzy.

0 0
možnosti

Na tu hmotovou hrůzu si najali pani JIřičnou. Její jméno mělo zajistit že tahle investorská lumpárna projde.

0 0
možnosti

Pani Jiřičná nerespektuje vůbec nic jenom sama sebe. Její stavby jsou pokaždé vytrženén z kontextu okolí a prostředí. Jsem rád že jí konečně dali přes prsty.

0 0
možnosti
Foto

Problém této výstavby je v tom, že se pani Jiřičná a ani nikdo jiný nezabýval dopravou nových uživatelů těchto bytů. Nejkratší cesta kamkoliv je na Táboritskou a Seifertovu třídu, která je již nyní totálně ucpaná, a dále na SJ magistrálu, o které to platí ještě více. Proto jsem proti výstavbě do doby, dokud nebude okruh kolem Prahy.

Co se týká "zákazu" vydaného UNESCEM, tak by asi bylo na čase, aby Česká republika, jako zakládající člen této organizace vážně pohrozila vystoupením z UNESCO. Již dlouhou dobu je stejně jako OSN organizací naprosto zbytečnou a kontraproduktivní a hlavně neměří každému stejným metrem!

2 0
možnosti

Je to smutné, ale to hloupé UNESCO je jediné, co ještě trochu brání tomu, aby si tu zahraniční developeři za pár korun koupili pár úředníků s razítkem a (s trochou nadsázky) nasekali 30patrové králíkárny na Hradčanské náměstí.

Architektonicky se mi tenhle projekt sice líbí, ale půjdu proti většinovému názoru zde v diskusi: jsem rád, že to tu nebude.

Navíc tohle fakt není projekt, který by vyřešil nedostatek bytů v Praze a jejich vysoké ceny. To vyřeší teprve až prasknutí nemovitostní bubliny.

0 0
možnosti

D60a10v69i58d 63N49e48r54g14l

23. 6. 2021 22:57

Ach jo, mně se ty věže moc líbí i když nižší by být mohly. Takže další vynikající projekt v prčicích stejně jako Kaplického knihovna, "Marshmallowy" nebo přeměna Masaryčky a okolí od Zahy Hadid :-/

1 0
možnosti

Zrušte unesco a bude klid, k ničemu to není dobré.

2 0
možnosti

Postavit na Žižkově dva stometrové mrakodrapy by byl zločin. UNESCO R^R^R^

1 1
možnosti

A kde zaparkuje těch 300 aut? Takový byty nekupujou studenti a nižší třída.

0 0
možnosti