VIDEO: Recidivista si povídal se seniory, přitom jim z tašek bral peněženky

  • 7
Pražští kriminalisté dopadli čtyřiačtyřicetiletého muže, který podle obvinění okradl dvanáct seniorů. Poté, co si vyhlédl oběť, ji následoval až do domu a obral o peněženku. Za krádeže byl přitom už šestkrát ve vězení, kde strávil celkem 12 let.

„V únoru letošního roku zaznamenali pražští kriminalisté nárůst okradených seniorů v metropoli. Krádeže se stávaly především v domech, kde starší lidé bydleli,“ popsal policejní mluvčí Jan Rybanský s tím, že prověřováním těchto událostí kriminalisté zjistili, že je má na svědomí jeden a ten samý muž.

Seniory vyhlížel u pošt nebo obchodů. Vytipoval si cíl a nenápadně jej sledoval až do jeho místa bydliště. Obviněný pak počkal, až senior odemkne vstupní dveře do domu, proklouzl dovnitř a nic netušící oběť okradl.

„Podezřelý nebyl v těchto krádežích žádným nováčkem a dokázal seniora připravit o peněženku i ve chvíli, kdy spolu tváří v tvář komunikovali. Peníze si nechal, vše ostatní vyhodil,“ uvedl mluvčí.

Senior si v obchodě nevšiml zlodějské dvojice, ta ho obrala o peněženku

Policii se podařilo najít místo, kde by se obviněný mohl zdržovat, a 10. května ho zadrželi. Nyní je ve vazbě, podle policie spáchal celkem dvanáct krádeží.

V případě odsouzení mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.

„Za stejnou trestnou činnost byl již šestkrát ve výkonu trestu odnětí svobody, kde strávil celkem dvanáct let, z toho posledního byl propuštěn v červnu minulého roku,“ poznamenal Rybanský.


Témata: Praha, peněženka