Nůž, který měl na průvodčího vytáhnout jeden z cestujících. (2. února 2024)

Nůž, který měl na průvodčího vytáhnout jeden z cestujících. (2. února 2024) | foto: Facebook: Jiří Nováček

Cestující ve vlaku vytáhl nůž na průvodčího, ten útočníka zamkl na záchodě

  • 11
Policisté v pátek odpoledne zasahovali ve vlaku poblíž Kolína, kde měl cestující napadnout průvodčího nožem. Incident se obešel bez zranění, průvodčí proti muži použil pepřový sprej. Okolnostmi případu se kriminalisté zabývají, podezřelého převezli záchranáři k ošetření do nemocnice. Podle svědka útočil narkoman.

Událost byla na linku 158 hlášena po 13. hodině. „Přijali jsme oznámení, že došlo k napadení nožem. Jely tam policejní hlídky z Kolína,“ uvedla k případu tisková mluvčí středočeské policie Michaela Richterová.

Incident se podle ní obešel bez zranění, nůž však policisté nenašli. „Nyní budou zjišťovat veškeré okolnosti případu,“ dodala.

Pěstí dívce, zlomená žebra. Agresivní partička teenagerů napadá lidi v Mýtě

Jiří Nováček, jeden z cestujících, na Facebooku napsal, že byl svědkem incidentu, který se stal v první třídě expresu Metropolitan z Prahy do Budapešti. Uvedl, že na průvodčího zaútočil narkoman. Průvodčí útok nožem vykryl a muži do obličeje stříkl pepřový sprej.

„Narkoman pak vyrazil mezi cestující a řval, že chce vodu. Podal jsem mu svoji lahev, nalil si ji na hlavu a utíkal na záchod. Tam ho průvodčí, který navzdory šoku zareagoval naprosto skvěle, zamkl, mezitím volal policii,“ dodal cestující.

Podle mluvčího Českých drah Petra Šťáhlavského šlo však pouze o výhrůžky, nikoliv přímo o napadení. „Nějaká osoba se schovávala na toaletě, personál to šel na upozornění cestujících prověřit a našel ji,“ uvedl mluvčí. Ve stanici Kolín si ho převzala policie.

,