Diskuze

U přístavby domu dělníci obezdili elektrické vedení, porušili snad vše

Kuriózní řešení elektrického vedení se objevilo na jednom z domů ve středočeské Příbrami. Stavbaři ho tam během stavebních úprav obezdili tak, že doslova prochází místností. Místní stavební úřad už vydal pokyn k zastavení prací.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Článek tvářící se jako senzace a vrchol blbosti stavebníků...no a ve finále v diskuzi má pro ně spousta lidí vlastně pochopení, hlavně ti, co si s přeložkou užili své.

0 0
možnosti
MU

Sorry jako, ale takovou stavbu muze stvorit jen ... no napsat se to sem neda.

0 0
možnosti
JF

J56i30r74i 66F28i13a72l70a

27. 11. 2022 14:13

....aneb "U nas v Kocourkove" ;-D

0 0
možnosti
SK

Nevím jak na původní dráty navlékli přídavnou izolaci. Jestli odpojili vodiče od sloupu a navlékli na ně izolaci, tak to nedělali zedníci. Pokud ta rezavá konzola na budově je původní trasa volného vedení, tak už ta nebyla zrovna košer. Asi jediným řešením by bylo našťastnou náhodou porušit sloup a v dobré víře, že to ČEZ konečně opraví pořádně, ihned odstranit konzolu na baráku.

1 0
možnosti
PO

Normální dělená trubka, kterou tam dali technici ČEZu před začátkem stavby. Stačí požádat o provedení izolace vzdušného vedení z důvodu stavby v blízkosti.

Tohle nebývá problém, to totiž dělají přímo technici distribuce, takže to udělají ochotně a v domluveném termínu.

Problém je s přeložkami, které pro ČEZ dělají externí firmy a tam nějaký domluvený termín realizace nikoho nezajímá. Půl roku zpoždění žádný problém. A stavba by kvůli tomu měla čekat?

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
PV

Mozna se nekdo te dostavby chtel dozit...

2 0
možnosti

V79a71š80e78k 83Ř45í95h71a

23. 11. 2022 17:23

A teď si představme, že by podobný problém řešil monstr úřad někde v Ostravě?;-D;-D

0 0
možnosti
PO

Jak vidno z diskuse - řada lidí má své zkušenosti z distribučními firmami (ČEZ/E.ON) a jejich neschopností dodržovat termíny při realizaci čehokoliv, hlavně přeložek.

Nedivím se stavebníkovi, že to udělal takhle - kdyby měl čekat, až bude přeložka hotová, může čekat další rok a co mezitím udělají ceny materiálu a prací; projekt přístavby i rozpočet může hodit do kanálu.

Distributoři chytře povyházeli většinu techniků a na všechny tyhle práce si najímaji externí firmy (resp. několik stále stejných - založených bývalými pracovníky energetiky). A ty nestíhají a navíc nemají ani potřebu dodržovat termíny. Konkurence žádná, zakázky jisté a ten, kdo to celé platí (stavebník domu) s tím nemůže naprosto nic dělat, protože podmínkou přeložky je realizace firmou, kterou vybral ČEZ.

6 2
možnosti
PN

Termíny distribucí jsou možná velké, ale zase nikdo nechce platit v elektrice náklady na to, že budou skákat, jak kdo si pískne. Z diskuze je patrné, že si každý myslí, že když podepíše smlouvu s termínem na rok, že to přijedou udělat do 3 měsíců a když se tak nestane, začnou za půl roku stavět a pak se strašně diví.

2 3
možnosti

Pohoda, vodiče jsou izolované, předpokládám že náležitě a že to nedělal Fanda od sousedů. Dá se to pochopit. Pokud někdo přišel někdy do styku v podobné věci s ČEZ, tak je mu hned jasné, kde je pes zakopán. Ono čekat roky, než se kdosi rozhoupe a začne se něco dít je celkem k vzteku.

Tak si říkám, jestli by nebylo jednodušší nejbližší sloup nabořit třeba autem, prostě aby to celé spadlo a muselo se to řešit. Sice by to něco stálo, ale možná by se to přeložilo rovnou a hned. Také dost záleží, co za tím vedením visí a kolik toho je. ;-D Za mě R^

7 1
možnosti
IP

I59v52o 16P28i39n78k78a93s

23. 11. 2022 13:46

Podle mne je to provizorní, až bude (někdy) přeložka hotová, otvory se dozdí. Stavebník tak nemusel čekat na realizaci přeložky. Jiné by to bylo, kdyby vlastník vedení musel ze zákona zvýšené náklady z prodlení uhradit. To by se nečekalo měsíce, roky, ale max dny.

3 0
možnosti
LK

L87u43k91á74š 15K58m31e60n38t

23. 11. 2022 13:28

A proč by si to nedovolil, když mu stejně nic nehrozí? Už jste někdy viděli, aby byl někdo potrestán, když si staví jak se mu zachce, kde se mu zachce a kdy se mu zachce? U nás si v tomhle směru můžete dělat co chcete, pokud máte peníze.

2 1
možnosti
LK

L89u45k13á73š 88K31ř44í50ž

23. 11. 2022 18:12

Ono ani ty moc peněz mít nemusíte. Naprostá většina černých staveb jsou všelijaké přístavby k rodinným domům, garáže a podobné věci, které si lidé stavěli svépomocí a nevyřídili si potřebná povolení.

0 0
možnosti
PM

Před lety jsem pracoval pro stavební firmu, která stavěla lokalitu asi 30 rodinných domů. Před započetím stavby se v řádném termínu žádalo na ČEZu o přípojku do lokality. Naše firma stačila postavit 30 rodinných domů, a jak myslíte, že to dopadlo s přípojkou elektřiny? Domy byly dokončené, ale noví majitelé se do nich nemohli ještě další skoro rok nastěhovat. ČEZ jsou arogatní banda šmejdů, kteří si dělají absolutně co chtějí, takže se investorovi toho domu vůbec nedivím, že to takhle vyřešil.

7 0
možnosti
MK

Na jednu přípojku v Praze čekám 8 let!

Přeji hodně nervů.

3 0
možnosti