Část Husitské ulice v Praze už je v provozu | foto: iDNES.cz

Otevírá se silnice v Běchovicích, opravy Husitské ulice v Praze finišují

  • 2
V Běchovicích na východě Prahy se odpoledne otevře opravená Českobrodská ulice. Finišují také práce v Husitské ulici v Praze 3, která se směrem do centra otevře na začátku příštího týdne. Oprava by měla skončit v listopadu.

Dnes odpoledne končí po více než šesti měsících uzavírka Českobrodské ulice v Běchovicích v úseku mezi ulicí Ke Třem mostům až po ulici Na Vydrholci. 

Technická správa komunikací (TSK) zvládla rekonstrukci vozovky o dva měsíce dříve, než bylo plánováno.

Přibližně do konce října budou ještě na silnici pokračovat dokončovací práce, které by provoz neměly výrazně komplikovat. Dělníci se ale na místo vrátí ještě příští rok na jaře.

„Zkrácení uzavírky bylo možné díky urychlení prací, pomohlo především spojení dvou etap a dřívější výstavba nového mostu přes Mlýnskou strouhu. Devátou a desátou etapu máme naplánovanou na jaro příštího roku,“  řekl generální ředitel TSK Petr Smolka.

Husitskou ulicí zatím projedou auta jen směrem do centra

Ke konci se blíží také rekonstrukce v Husitské ulici v Praze 3, která začala letos v březnu. Od 1. října se na ni vrátí doprava ve směru do centra v úseku mezi ulicí Trocnovskou a Tachovským náměstím, tedy v celé opravované části.

„Zvolili jsme směr do centra, protože víme, že zvláště v ranní špičce řidiči tuto komunikaci velmi využívají, zatímco odpolední špička není tak intenzivní a řidiči navíc mají k dispozici více objízdných tras, po nichž se lze z centra dostat,“ dodal k opravám Smolka.

Zprůjezdnění silnice v obou směrech je naplánováno na 25. listopadu.

Po uzavření Husitské několik dní kolabovala doprava v blízkém okolí.  Autobusy a tramvaje kvůli kolonám aut nabíraly až hodinové zpoždění.

Dopravní kolaps v pražské Seifertově ulici (13.3. 2018)

12. března 2018