Diskuze

Nejlepší hologramy na světě vytváří firma za Prahou, chce utržit miliardy

Dostat na pouhý jeden centimetr čtvereční až jeden a půl terabytu dat umí česká firma IQ Structures sídlící v Řeži severně od Prahy. Komplikované trojrozměrné holografické obrázky vytvořené i na neobvyklé povrchy získaly společnosti první místa ve světové soutěži Excellence in Holography Awards 2018.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MV

Klobouk dolů. Je dobře, že investují do výzkumu a vývoje, vrátí se to celé společnosti. Držím palce.

3 0
možnosti

To je velice dobrá zpráva. Takové mám ráda. Doufám, že jim to nějaký byrokratický šiml nepokazí.

2 0
možnosti
SK

Firmě fandím, stejně jako komukoli jinému, který se nebojí jít se svým řešením na trh. A tato technologie má i podle mého velkou budoucnost.

Ale chtěl bych se zastavit u jiné věci a omlouvám se, že zde zatáhnu politiku. Ale jde mi o systém dodací. Jako velký nepřítel dotací, v tomto konkrétním případě jsem pro, protože nejde o jejich "prožrání", ale i o investici (která dle definice počítá s návratem vložených prostředků).

A proto si myslím, že by se to dalo řešit ne dotacemi, ale půjčkou. Samozřejmě, když firma zkrachuje, přišli bychom i o půjčku, ale to přijdeme o dotace také, zde není žádný rozdíl. Ale v případě, že firma uspěje a bude mít miliardové zisky (které nebude danit jen v ČR), nechápu, proč by půjčku neměla vrátit (a nejspíš i s nějakým úrokem) a zajistit tak, aby jsme další půjčkou mohli podpořit další projekty.

14 0
možnosti

Jde tedy o subvenci formou přímého úvěru. jsem pro.

1 0
možnosti
PS

Takovéto lidi, společnosti s takto pokročilou technologií (know-how) v případě obrovských zisků je základem pro zvýšení standardu celé společnosti. R^

15 0
možnosti