Policisté poznali padělaný řidičák, cizinec jim vzápětí nabídl 10 tisíc

  • 9
Z čerpací stanice v pražských Stodůlkách v neděli odjel řidič bez zaplacení. Toho policisté brzy dohledali a následně zastavili. Ihned však poznali, že předložený řidičský průkaz je padělkem. Situaci se muž snažil zachránit úplatkem ve výši 400 euro, což je přes 9 600 korun.

V neděli 13. srpna dopoledne přijali operátoři tísňové linky oznámení o řidiči, který z benzínové čerpací stanice v pražských Stodůlkách ujel bez zaplacení.

Hlídka cizinecké policie hledaný Volkswagen rychle vypátrala a zastavila. „Po žádosti o prokázání totožnosti jim předložil jednadvacetiletý řidič padělaný průkaz. Ten hlídka ihned rozeznala jako falešný a řidiče zadržela z důvodu trestného činu padělání a pozměnění veřejné listiny,“ uvedla vrchní komisařka Eva Kropáčová z pražské policie.

Následně řidič během eskorty nabídl policistům úplatek 400 eur, aby věc neřešili a pustili ho. Jenže tím si mladík akorát tak přitížil. „Nabídnutí úplatku totiž policisté zcela prokazatelně natočili na svoji osobní kameru,“ vysvětlila Kropáčová.

Za trestný čin podplácení vůči úřední osobě mu hrozí až trest odnětí svobody v délce až šesti let.