VIDEO: Ujíždějící lupič po dvou výstřelech vzdal útěk ve křoví

  • 4
Pražští policisté po dvou týdnech pátrání dopadli muže podezřelého z loupežného přepadení na Chodově. Během vyšetřování zjistili, kterým autem jezdí, a tak si na něj počíhali, když byl za volantem. Dopadli ho po krátké honičce, kdy ještě z auta zkusil utéct po svých.

Muž se dostal do hledáčku kriminalistů kvůli loupežnému přepadení, které se odehrálo 14. srpna večer na Chodově v Praze 4. 

Trestný čin policisté v současnosti prověřují v přípravném řízení, jejich mluvčí Jan Rybanský ho proto odmítl blíže komentovat. „Nemohu říct nic bližšího, abych nějakou informací nenarušil účel vyšetřování,“ vysvětlil pro iDNES.cz

Kriminalisté v průběhu několika dnů nashromáždili řadu poznatků, díky kterým se jim podařilo ztotožnit podezřelého. Také zjistili adresu mužova pobytu i registrační značku osobního vozu, kterým se v ulicích metropole pohybuje.

Zadržení kriminalisté naplánovali na čtvrtek 27. srpna. Pomáhali jim kolegové z pohotovostní motorizované jednotky. Společnými silami pak muže, který se jim pokusil ujet a poté prchnout, zadrželi za pomoci donucovacích prostředků. Padly dva varovné výstřely.

Zadržený následně skončil v policejní cele. „Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření z trestného činu loupež. Pokud bude odsouzen, hrozí mu až desetiletý trest odnětí svobody,“ uvedl mluvčí v tiskové zprávě.

Muž není policistům neznámý, za různou trestnou činnost již byl v minulosti několikrát zadržen. „Můžu se jenom domnívat, že to byla majetková trestná činnost, mohla to být i drogová trestná činnost,“ dodal pro iDNES.cz mluvčí.


Témata: Praha