VIDEO: Muž v pražském autobuse osahával čtrnáctiletou dívku, hledá ho policie

  • 191
Pražští policisté pátrají po neznámém muži, který obtěžoval nezletilou dívku v autobusu MHD v pražských Petrovicích. Incident, který zachytily kamery ve voze, se stal 19. června dopoledne na lince č. 125 poblíž zastávky Jakobiho, policie o něm informovala nyní. Po pachateli, jemuž hrozí až dva roky vězení, policie pátrá a o spolupráci žádá i veřejnost.

Kriminalisté hledají muže, který 19. června okolo desáté hodiny dopoledne obtěžoval čtrnáctiletou dívku v autobusu městské hromadné dopravy. K incidentu došlo v autobusu číslo 125 směrem na Sídliště Petrovice, kde na zastávce Jakobiho nastoupil neznámý muž a po chvíli obtěžoval dívku.

„Ihned po nástupu si přisedl na čtyřsedačku naproti čtrnáctileté dívce a začal ji osahávat. Oběma rukama ji uchopil v oblasti stehen a snažil se posouvat ruce až k rozkroku. Napadená se bránila a snažila se okamžitě z útočníkova sevření vymanit, což se jí po chvíli podařilo, a utekla do zadní části autobusu,“ popsal situaci mluvčí pražské policie Richard Hrdina. Násilnického chování si všiml řidič, který následně muže vykázal z přepravy.

Záběry z kamery v autobuse ukazují štíhlého muže vyšší postavy ve světlé mikině s kapucí a černých botách, jak nastupuje do vozu, přisedá si k nezletilé dívce a osahává ji.

Policie žádá veřejnost, aby kontaktoval linku 158 ten, kdo muže na záznamu poznává nebo má k případu nějaké informace.

V případě dopadení a odsouzení pachateli hrozí za trestný čin výtržnictví až dva roky za mřížemi.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz