Ilustrační snímek | foto: Petr Topič, MAFRA

MHD v Praze a okolí se zase přiblížila normálu, posílil provoz tramvají

  • 11
Se skončením nouzového stavu posílil pražský dopravní podnik od pondělí hromadnou dopravu v hlavním městě. Tramvaje nově jezdí podle poloprázdninových jízdních řádů, plně obnovená je také příměstská doprava.

Provoz MHD byl v Praze omezen v březnu kvůli epidemii koronaviru. Ačkoliv stále je podle Pražské integrované dopravy počet cestujících o polovinu menší, než by bylo běžné, hromadná doprava se pomalu vrací do normálu.

V kratším intervalu budou nově jezdit v hlavním městě tramvaje. V ranní špičce a ve všední dny dopoledne budou jezdit podle běžného jízdního řádu, prodloužený interval zůstane prozatím zachován v odpolední špičce.

Již před týdnem obnovil dopravní podnik podle poloprázdninového jízdního řádu, který platil před vypuknutím epidemie, provoz autobusů na městských linkách. Od pondělí se k nim přidaly i autobusy příměstské a regionální dopravy.

Nejvytíženější úsek trasy A pražského metra pokryl mobilní signál

V plném počtu budou opět jezdit i příměstské vlaky. Vlaky na trase Praha - Řevnice a Praha - Český Brod jezdí v dopravních špičkách opět co 15 minut, v úseku Praha - Říčany i ve všední dny dopoledne.

Obnovuje se také městská linka S49 na trase Roztoky u Prahy - Praha-Hostivař, linka S7 opět pojede také mezi Hlavním nádražím a Českým Brodem.

Některá omezení však s ohledem na současnou situaci stále zůstávají. Vybrané tramvajové linky končí provoz již v 22:30, v prázdninovém provozu dále jezdí i všechny linky metra.

U tramvajových vozů nadále platí omezení vstupu a výstupu předními dveřmi. Obdobné omezení platí i v městských autobusech, cestující si u řidiče nemohou koupit jízdenku.

6. března 2020