MS

A o víkendu hraje Sparta s Baníkem. To bude teprve sranda.

Stačí z Letiště VH vypravovat letadla a helikoptéry s padáky a shazovat lidi na Letenské pláni, tam je místa habaděj.

PS

Dva tydny by snad z Letne na Stross. mohl ten, kdo spěchá, dojít pěšky.

TK

Všichni pod 65 let by měli chodit pěšky, to je jasné...

Já včera, ve svých "80", vidouc ten děsivý chaos, šel raději pěšky z Letenského náměstí přes příslušné sady dolů na stanici "Království železnic, posléze SPK", jak se jmenuje teď netuším. Tady se názvy mění při každé změně režimu, tedy často. Nejlépe být starým domorodcům s pamatovat si, jak to bývalo, třeba za Rudolfa II...

Foto

..."Došli jsme na stanici. Tam už stálo značné množství lidí, takže jsme co chvíli padali z refýže do ulice. Auta se nám, nutno říci, mistrně vyhýbala. Pouze jednoho staříka táhla škodovka asi patnáct metrů za sebou, ale on se nakonec přece jen pustil a tak to dobře dopadlo. Z hovoru lidí jsem poznal, že žádná tramvaj už asi 80 minut nejela. „Lumpové,“ křičel pán, který zřejmě pospíchal. Ale jeho slova zanikla v hukotu přijíždějícího elektrického vozu. Řidič půl hodiny mačkal páčku, pak vstal a otevřel dveře ručně. Lidé se začali hrnout dovnitř, a to tak silně, že zadními dveřmi vystupovali zase ven. „Tomu říkám koloběh života,“ volal jakýsi muž, „toho se měl dožít Darwin"....

MS

To je ovšem zcenzurovaná verze, plná zde:

Z hovoru lidí jsem poznal, že žádná tramvaj už asi 80 minut nejela. „Lumpové,“ křičel pán, který zřejmě pospíchal. ### "Takhle dlouhý intervaly nemaj ani sobí spřežení na Čukotce." Jakási paní mu zamávala legitimací Lidové kontroly pod nosem a vyzvala ho, aby nepobuřoval. "Kdo pobuřuje, babo děsná?" ### Ale jeho slova zanikla v hukotu přijíždějícího elektrického vozu.

KK

Bohužel provoz náhradní přepravy je pravidelně narušován silným provozem individuální dopravy, která je mimo jiného způsobena tím, že ji cestující zvolili jako alternativu nedostatečně fungující náhradné přepravy:-)

VP

Nojo, každý si musí vozit zadek v autě a pak to odnese vysokokapacitní doprava.

PM

P56e31t84r 32M78a93r73e71š

18. 4. 2024 21:13

Dva týdny oprava takhle krátkého úseku, to snad ani nestojí za řeč, dá se to vzít pěšky nebo na Rekole. Když to takhle 16 měsíců vypadalo na Krejcárku, kde se rekonstruoval tramvajový most, tak se o tom nikde nepsalo.

PB

P24e91t67r 63B37a15r71t43o33š

18. 4. 2024 18:41

Tam je ted nejlepsi jit na metro pesky.

AB

A56l18e26š 50B71a10j69e60r

19. 4. 2024 10:27

a přesto furt někteří mají pocit, že je v česku málo lidí, a je sem třeba tahat další ukrajince, mongoly, filipínce apod.

JB

A mít aspoň tři děti, nebo osm jako Šichtařová!

To ale zase souvisí s tím, že většina Čechů už dělá jen to, co je baví, ale co není nikomu užitečné, takže pracovat a dělat to potřebné nemá kdo.

Představte si tu parádu pro lidi i přírodu, kdyby v Česku žil "jen" milion Čechů.

Ani potom bychom fakt nevymřeli, ale žili mnohem kvalitnější život a nechali i prostor pro přírodu.

Nevím, kde se bere ta zabedněnost většiny, že počet obyvatel každé vesnice, každého města a každé země musí jen růst, jinak že se "nerozvíjí".