Čas na čaj. Není třeba hledat důvod, ale krásné místo. V kbelském parku, známém jako Prales, je takových posezení mnoho. Jiří Boháč si s sebou všude nosí cestovní čajový set s konvičkou, sítkem a šálkem. V termosce má horkou vodu s přesnou teplotou pro vybraný čaj. | foto: Petr Kozlík, MAFRA

Zamiloval jsem se hned napoprvé, směje se první český teatender

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Svým klidem připomíná Jiří Boháč starého čajového mistra. Láska k čaji ho také zavedla do Prahy, přítelkyně Lenka zase do Kbel. „Zamiloval jsem se do této čtvrti hned napoprvé,“ směje se první český teatender, expert na drinky z čaje.

Anglický název teatender vystihuje podle Jiřího Boháče nejlépe jeho práci.„Necítím se být čajovým mistrem, který obřadně nalévá čaj, čajovníkem z čajovny ani obchodníkem s čajem. Představuji lidem krásu čaje, buď samotného, nebo v koktejlech, a učím barmany pracovat s čajem.“ 

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se