Vítězové regionálních kol EY Podnikatele roku - vlevo Jakub Havrlant (Rockaway...

Vítězové regionálních kol EY Podnikatele roku - vlevo Jakub Havrlant (Rockaway Capital) za Prahu a Pavel Louda z Louda Holding za střední Čechy (31.1.2023) | foto: Radek Vebr, MAFRA

Bude Podnikatel roku znovu z Prahy? Nominace startují

  • 0
Nové nominační kolo čerstvého ročníku soutěže EY Podnikatel roku se rozběhlo i v Praze a středních Čechách. Regionální přeborník se zde bude vybírat už podevatenácté. Z Prahy vzešel i zatím poslední národní vítěz, Jakub Havrlant z Rockaway Capital. Ve Středočeském kraji uspěl v minulém ročníku Pavel Louda.

„Není překvapením, že regiony Praha a Středočeský kraj mají každoročně nejširší zastoupení v soutěži, a tím pádem drží i primát mezi celorepublikovými vítězi. Koncentrace výrazných podnikatelských osobností je zde pochopitelně velká, avšak uspět zde bývá o to těžší, právě kvůli úměrně větší konkurenci,“ řekla Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY Česká republika.

„Neděláme byznys proto, abychom sbírali slávu, přesto si ceny nesmírně vážím – už dlouhá léta jde o velmi prestižní mezinárodní ocenění a já jsem vděčný, že jsem se mohl účastnit i světového finále. Je to uznání za práci, které věnuji já i celý tým Rockaway za poslední léta obrovské množství energie a která už dalece přesahuje české hranice,“ uvedl vítěz posledního ročníku, který podle tradice usedne do čela odborné poroty, jež vybere jeho nástupce.

Nominovat podnikatele do soutěže může kdokoliv prostřednictvím formuláře na www.podnikatelroku.cz. Na těchto webových stránkách je rovněž přihláška pro podnikatele, kteří se budou chtít do letošního ročníku zapojit. Uzávěrka přihlášek i nominací je 20. října 2023.