Požár v průmyslovém areálu v Tehovci (17. května 2023)

Požár v průmyslovém areálu v Tehovci (17. května 2023) | foto: Jiří Meixner, iDNES.cz

Prodejnu zahradní techniky v Tehovci zapálil akumulátor z dílny elektronářadí

  • 11
Příčinou požáru, který ve středu večer zachvátil prodejnu se zahradní technikou Hecht v Tehovci u Prahy, bylo vznícení akumulátoru v dílně elektronářadí. Na místě stále zůstává dobrovolná jednotka hasičů. Když bude při průzkumu vše v pořádku, hasiči objekt předají majiteli, řekla mluvčí středočeských hasičů Vladimíra Kereková.

Požár byl hlášen ve středu kolem 18:30, kouř byl vidět z dalekého okolí. Událost se obešla bez zranění, nikdo se ani nenadýchal kouře. Oheň zasáhl střešní prostor přibližné s rozlohou 30krát 20 metrů, střechou se rychle šířil. Před 19:30 hasiči vyhlásili třetí stupeň požárního poplachu. Po 22:00 nechal velitel zásahu vyhlásit zvláštní, tedy nejvyšší stupeň poplachu a povolal další techniku a hasiče, aby se v práci mohli střídat.

Vyhořela prodejna zahradní techniky v Tehovci u Prahy, škoda je kolem 60 milionů

Před 23:00 už mohli hasiči z přízemí budovy začít vynášet zboží na místo střežené policií. Měření množství škodlivin v ovzduší nezjistilo, že by se překročily hygienické limity. Po lokalizaci požáru kolem 23:15 se mohli někteří z téměř 200 zasahujících hasičů začít vracet na základny a postupně snižovali stupeň poplachu. škoda

Ve čtvrtek ještě pokračovali v likvidaci požáru, hlavně dohašovali ohniska. Na místě také pracovali vyšetřovatelé. Odpoledne už většina hasičů odjela, jedna dobrovolná jednotka zůstala u požářiště do pátečního rána.

Předběžná škoda byla vyčíslena na 60 milionů korun.

Společnost Hecht v prohlášení uvedla, že prodejna v Tehovci je kvůli požáru místního skladu na nezbytně nutnou dobu uzavřena. „Usilovně pracujeme na jejím znovuotevření,“ uvedla firma. Zákazníci podle ní mohou využít dalších 80 prodejen Hecht na jiných místech.

,
Témata: Praha, požár