V Tuchoměřicích u Prahy hořela budova bývalého mlýna. (6. srpna 2023)

V Tuchoměřicích u Prahy hořela budova bývalého mlýna. (6. srpna 2023) | foto: HZS Středočeského kraje

V Tuchoměřicích hořel bývalý mlýn. Zasahovalo dvacet jednotek hasičů

  • 1
Třetí stupeň poplachu vyhlásili v noci na neděli hasiči při zásahu u hořícího mlýnu v Tuchoměřicích u Prahy. Na místě bylo v jednu chvíli 75 hasičů z 21 jednotek. Nyní je požár pod kontrolou a hasiči dohašují ohniska. Škoda na budově, která patří obci, je předběžně vyčíslena na 20 milionů korun.

„Požár nám byl nahlášen v 3:37, po půl šesté jsme dávali lokalizaci požáru. Velitel vyhlásil třetí stupeň požárního poplachu, na místě zasahovalo 5 profesionálních a 16 dobrovolných jednotek,“ řekla iDNES.cz krajská mluvčí hasičů Vladimíra Kereková.

Na místě bylo 17 velkoobjemových cisteren, jeden protipožární poplachový automobil a jeden protiplynový automobil, který plnil dýchací přístroje pro zasahující hasiče, a jeden žebřík.

Budova mlýna je neobydlená, při požáru došlo k propadu střechy celého objektu. Nejsou informace o tom, že při se při požáru někdo zranil.

V sobotu dopoledne byli hasiči stále na místě, poplach byl snížen na první stupeň. Dohašovali skrytá ohniska.

„Na místě je vyšetřovatel příčin požáru, mělo by dojít k ohlášení pravděpodobné příčiny. Objekt patří obci, takže předběžný odhad byl dělán se starostou a je zhruba 20 milionů korun,“ dodala Kereková.

Vyšetřování příčiny podle ní zřejmě potrvá delší dobu, budou na něm spolupracovat i experti z Technického ústavu požární ochrany Praha.

„Místo prozkoumávají kriminalisté i pes vycvičený na vyhledávání akcelerantů hoření,“ uvedla odpoledne Kereková.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz